Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Augustin Zegrean, la Realitatea PLUS, după decizia CCR: ”Guvernul va trebui să rezolve urgent problema cu mandatele”

Wednesday, 03 June 2020, 18:49 Sursă: Realitatea.NET

”Guvernul va trebui să rezolve urgent problema aceasta cu mandatele, să trimită la Parlament un proiect pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali. Se poate întâmpla acest lucru. Până se va redacta decizia, au termen 30 de zile, pot face și două legi în timpul ăsta. Decizia Curții nu este încă publicată. Din momentul apariției publicării în Monitorul Oficial încep să se complice lucrurile”, a declarat, miercuri, Augustin Zegrean, la Realitatea PLUS, după decizia CCR. 

Curtea Constituțională (CCR) a decis că ordonanța de urgență prin care au fost prelungite mandatele aleșilor locali, precum și proiectul de lege inițiat de PSD, ALDE, UDMR, și Pro România prin care Parlamentul și-a atribuit rolul de a stabili data alegerilor locale, sunt neconstituționale. 

Curtea a stabilit că prelungirea mandatelor aleșilor locali nu poate fi adoptată prin ordonanță de către guvern, ci doar prin lege. Astfel, până la finalul sesiunii parlamentare, Camera Deputaților și Senatului trebuie să adopte o lege prin care să se stabilească cu câte luni se prelungesc mandatele primarilor, consilierilor locali și județeni.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL