Atenționare meteo pentru București! Ploi, averse și caniculă

Monday, 27 May 2019, 12:00 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Instabilitatea atmosferică va fi prezentă la nivelul Bucureştiului, în următoarele trei zile, cu perioade în care vor fi averse şi descărcări electrice, dar şi în care valorile termice vor ajunge chiar şi la 32 de grade Celsius.

Instabilitatea atmosferică va fi prezentă la nivelul Bucureştiului, în următoarele trei zile, cu perioade în care vor fi averse şi descărcări electrice, dar şi în care valorile termice vor ajunge chiar şi la 32 de grade Celsius, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru Capitală.

Potrivit sursei citate, în intervalul 27 mai, ora 16:00 - 29 mai, ora 23:00, vremea va fi în general frumoasă, dar vor fi perioade, în special în seara zilei de marţi (28 mai) şi în după-amiaza zilei de miercuri (29 mai), în care probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice (averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului) va fi ridicată.

Temperaturile maxime se vor situa între 30 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 16 grade.

Meteorologii au emis, luni, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică şi ploi, valabilă din această seară până marţi dimineaţă în 13 judeţe, precum şi o informare de vremea rea în rest, ce va expira miercuri seară.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prognoza emisă luni.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA