Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Arhiepiscopul Tomisului rămâne sub control judiciar

Wednesday, 08 February 2017, 12:50 Sursă: REALITATEA.NET

Curtea de Apel Constanţa a discutat, marţi, măsură preventivă a controlului judiciar în cazul Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie. Şedinţa a avut loc în cadrul Camerei de Consiliu şi nu a fost publică, instanţa rămânând în pronunţarea pentru miercuri, când a hotărât menţinerea controlului judiciar. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Arhiepiscopul Tomisului declarase jurnaliştilor, la finalul şedinţei de marţi, că sunt suficiente argumente pentru revocarea controlului judiciar.

"Cred că sunt destule argumente să se revoce controlul judiciar pentru că nu sunt elemente şi toate documentele se află în dosare însă încă nu au fost cerecetate. I-am invitat să cerceteze acele probe care arată că toate fondurile s-au cheltuit legal şi s-a adăugat la ceea ce am primit încă două părţi din partea Arhiepiscopiei", a spus IPS Teodosie

Săptămâna trecută, procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Teodosie Petrescu, Arhiepiscop al Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are că rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL