Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anthony Fauci avertizează: Situația din SUA chiar nu e bună. Tinerii NU ar trebui să se simtă invulnerabili!

Tuesday, 07 July 2020, 10:14 Sursă: Realitatea.net

Fauci a avertizat, astfel, că Statele Unite se confruntă în continuare cu primul val de infectări. "Este o situaţie gravă de care trebuie să ne ocupăm imediat", a spus medicul, precizând că tinerii au nevoie de mai multe îngrijiri deoarece pacienţii cu vârste sub 40 de ani constituie o parte tot mai mare din totalul cazurilor de coronavirus. Ei pot răspândi virusul, iar tinereţea nu asigură protecţia împotriva îmbolnăvirii grave de COVID-19.

"Tinerii nu ar trebui să se simtă invulnerabili la consecinţe grave (...) Ei se pot îmbolnăvi foarte rău", a mai spus Fauci.

În ultimele zile, 14 state americane şi-au depăşit recordurile de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Numai de la începutul lui iulie, bilanţul făcut de ziarul New York Times arată 250.000 de teste pozitive.

În statul New York, cu circa 19 milioane de locuitori, cel mai grav afectat de epidemie, s-au înregistrat până acum aproape 400.000 de cazuri şi circa 30.000 de decese, din care două treimi în metropolă. Statele Texas şi Florida, printre altele, au confirmat intensificări ale epidemiei. Primarul din Miami a revenit asupra unor măsuri de redeschidere a economiei şi a avertizat că în curând ar putea fi închise din nou şi plajele.

În ciuda avertizărilor reprezentanților din Sănătate, președeintele Donal Trump a susținut, într-un discurs ţinut la sfârşitul săptămânii trecute, cu ocazia Zilei Independenţei Statelor Unite (4 iulie), că 99% din cazurile de coronavirus sunt "complet inofensive", iar strategica sa de combatare a virusului "merge bine". 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL