Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Angajat în Ministerul Sănătății, infectat cu coronavirus. Măsuri fără precedent în instituție

Saturday, 14 March 2020, 12:23 Sursă: Realitatea.net

Femeia de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, care s-a întors din Dubai în 8 martie 2020 și a fost confirmată pozitiv în data de 13 martie 2020, este un angajat al Ministerului Sănătății, și nu o persoana din județul Mureș.

Această eroare din comunicarea inițială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituției Ministerului Sănătății și cel folosit pentru județul Mureș.

În prezent se află în curs o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților și recoltarea probelor, la fel ca la fiecare caz depistat pozitiv. De asemenea, contacții direcți ai persoanei se află în autoizolare la domiciliu.

În cadrul Ministerului Sănătății au mai fost luate și alte măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19. A fost limitat programul cu publicul și au fost stopate audiențele pentru o lună de zile. Au fost distribuite măști și produse dezinfectante pentru mâini și suprafețe. La intrarea în instituție, sunt completate chestionarele pentru monitorizare.

Reamintim că rezultatele testelor ministrului Sănătății, Victor Costache, și secretarului de stat Nelu Tătaru sunt negative.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL