Android L sporeşte semnificativ autonomia smartphone-urilor

Friday, 04 July 2014, 13:12 Sursă: REALITATEA.NET

În prezentarea Android L, cei de la Google s-au lăudat cu sporirea semnificativă a autonomiei telefoanelor, iar cei de la Ars Technica au testat această afirmaţie.

Adaugă părerea ta

Android L vine cu multe schimbări estetice, dar şi cu multe detalii nu foarte evidente care ar trebui să vă facă mai uşoară viaţa de utilizator de smartphone. Printre respectivele elemente se numără Project Volta, un sistem inteligent de management al energiei care ar trebui să vă facă să credeţi că v-aţi schimbat telefonul la cât o să ţină bateria. Astfel de promisiuni sunt făcute deseori de producătorii de telefoane şi rareori ajung să se reflecte în produse finale. Google s-ar putea însă să reprezinte excepţia de la regulă.

Cei de la Ars Technica au testat într-un mod cât se poate de elaborat specificaţiile Google aferente Android L folosind un Nexus 5. Testul a implicat setarea luminozităţii ecranului la 200 de niţi, prevenirea intrării în standby şi reîncărcarea unei pagini web, la fiecare 15 secunde, folosind o conexiune WiFi. Citeste mai mult pe playtech.ro.