Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Andrei Baciu, la Realitatea PLUS: „Până acum câteva săptămâni nu aveam legislație în ceea ce privește carantina”

Monday, 09 March 2020, 23:38 Sursă: Realitatea PLUS

Andrei Baciu: „Trebuie luate toate măsurile luate pentru a evita transmiterea virusului pe orizontală, în comunitate. Sunt măsuri de restricție pentru transporturi. Când românii se vor îndrepta spre România, este foarte important să fie preciși în a declara tot traseul din ultima perioadă. Suntem departe de un scenariu pesimist, avem doar 17 cazuri confirmate.

În Italia extinderea a avut loc în prima săptămână. Italienii au ratat momentul zero și virusul s-a extins foarte mult. PNL și-a asumat o misiune dificilă, guvernarea țării în condiții grele. Putem să observăm cu ochiul liber că lucrurile au fost gestionate cu rezultate foarte bune în contextul crizei de coronavirus. Până acum trei-patru săptămâni nu aveam legislație în ceea ce presupune carantina. Avem un grup de experți care analizează situația COVID-19 pe toate nivelurile de gravitate. Avem nevoie și de medicina de prevenție. Trebuie să determinăm principalele surse de mortalitate: bolile cardio-vasculare și cele oncologice.”

Bugetul de Sănătate din România

 „Este foarte important modul în care sunt cheltuite și gestionate resursele. Vorbim de 30 de ani de dinamică a Sistemului de Sănătate. ”Există un set de principii care ar trebui puse în practică pentru a echilibra sistemul. Vorbim de politici în domenii precum Sistemul de Sănătate”, a mai precizat secretarul de stat din Ministerul Sănătății.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL