Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anamaria Nedelcu, mama acuzată că şi-a răpit copilul, riscă extrădarea în Canada

Monday, 25 April 2016, 10:39 Sursă: REALITATEA.NET

Ana Maria Nedelcu a fost arestată pe 13 aprilie, în urmă unei decizii luată de un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti, cu toate că procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel nu solicitaseră acest lucru. A fost eliberată opt zile mai târziu.

Ea este urmărită penal de autorităţile canadiene pentru săvârşirea infracţiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, fapta prevăzută de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani. În documentele transmise de statul canadian se arată că în 2014 Ana Maria Nedelcu, a plecat în România împreună cu copilul sau minor, încălcând ordinul de custodie emis de către o instanţa canadiană, ordin prin care drepturile părinteşti privind pe minor erau exercitate de către ambii părinţi, scrie Hotnews.ro.

În legislaţia penală română infracţiunea de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorilor este pedeapsita cu inchisare de la o luna la 3 luni sau amendă.

Tot săptămâna această, mama acuzată de rapire va trebui să meargă la Autoritatea pentru Protecţia Copilului unde băiatul său va spune dacă vrea să se întoarcă în Canada la tatăl sau. Între timp, bărbatul a venit în România şi, potrivit avocatei sale, va face tot ce-I stă în putinţă să-şi ia copilul în Canada.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL