Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ÎCCJ: Anamaria Nedelcu NU va fi extrădată. Decizia este definitivă. UPDATE

Tuesday, 07 June 2016, 08:08 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: Înalta Curţe de Casaţie şi Justiţie a decis ca Anamaria Nedelcu să nu fie extrădată, informează Realitatea TV. Magistraţii au respins marți, 7 iunie, cererea formulată de autoritățile judiciare canadiene de extrădare a româncei, acuzată că și-a răpit copilul născut în Canada și l-a adus în România. Decizia este definitivă.

Mama româncă acuzată de răpire internaţională, pe care Curtea de Apel a decis să o extrădeze luna trecută, mai are acum o singură şansă, aceea ca magistraţii Instanţei Supreme să îi dea dreptate a doua oară.

Tot Înalta Curte a scăpat-o pe Ana Maria Nedelcu de arest preventiv, după ce, în aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a aruncat-o pe femeie după gratii chiar dacă parchetul nu au cerut acest lucru.
Şi atunci dar şi acum, procurorii au contestat primii deciziile judecătorului.

În mai, judecătorul de la CUrtea de Apel Bucureşti a decis ca femeia să fie extrădată. Este acelaşi magistrat care a decis ca femeia să fie arestată preventiv deşi măsura nu se impunea.

Reamintim că autoritățile din Canada au cerut extrădarea ei, mama fiind acuzată de răpire internațională de minori și încălcare a ordinului de custodie pentru că în anul 2014 a decis să plece din Canada alături de unul dintre copii săi minori, deși pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui.

Anamaria Nedelcu a locuit în Canada până în 2014 când a decis să plece alături de unul dintre copii săi minori, deși pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui. După plecare, tatăl copilului a făcut plângere penală iar acum femeia este urmărită penal pentru răpire și încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare.

Femeia spune că a fugit de frica bărbatului pe care îl acuză că a bătut-o şi pe ea, dar şi pe băiatul de doar 6 ani şi jumătate, pe care îl au împreună. Abuzurile tatălui asupra copilului au făcut-o pe femeie să fugă în 2014 de lângă Maximo Sierra Munoz, iubitul de origine dominicană pe care l-a cunoscut în 2007. Deşi la început părea că trăieşte o iubire de poveste, românca mărturiseşte că după câteva luni viaţa ei s-a transformat într-un coşmar.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL