Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Amânare în dosarul în care Darius Vâlcov este acuzat de luare de mită

Wednesday, 28 June 2017, 19:04 Sursă: REALITATEA.NET

În acest dosar Darius Vâlcov urmează să dea declaraţii, după ce în luna mai s-a încheiat audierea martorilor, iar la termenul precedent, din 21 iunie, apărătorii săi au cerut recuzarea completului. Miercuri de la proces a lipsit procurorul DNA şi noul termen în cauză a fost fixat pe 20 septembrie, scrie Agerpres. 

Cererea de recuzare a completului de judecată formulată pe 21 iunie de avocaţii lui Darius Vâlcov a fost respinsă şi judecătorul Otilia Chiriţă a rămas să judece în continuare cauza. 

În 2015 Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în două dosare instrumentate de DNA. Unul se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar altul la Tribunalul Olt. Vâlcov este inculpat pentru trafic de influenţă şi luare de mită. 

La Tribunalul Olt se judecă fondul cauzei în dosarul în care Darius Vâlcov este inculpat pentru luare de mită. Fostul ministru este acuzat că în perioada noiembrie-decembrie 2012, în calitate de primar, i-a pretins unui om de afaceri - denunţător în cauză - aproximativ 10% din sumele încasate de o societate de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie - 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva firmă, printr-o altă intermediară, peste 2,1 milioane lei. Banii au fost pretinşi pentru ca denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. Este vorba de contracte pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina şi pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice şi lucrări la izolarea termică a unor blocuri. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL