Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Alternativa pentru cei care nu pot ajunge la Moaştele Sf. Parascheva de la Iaşi

Friday, 14 October 2016, 07:36 Sursă: REALITATEA.NET

Distanţa prea mare dintre Bucureşti şi Iaşi este obstacolul credincioşilor din Capitală de a ajunge la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Există, însă, o alternativă pentru aceştia şi vine chiar de la Kilometrul Zero al României, de la biserica lui Constantin Brâncoveanu.

Icoana făcătoare de minuni a „Sfintei Vineri" şi veşmântul cuvioasei Parascheva de la Iaşi, se află în Biserica Sfântul Gheorghe Nou.

„După cum se ştie, în Biserica Voievodală Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti se păstrează o parte din odoarele Bisericii martir Sfânta Vineri-Hreasca. După demolarea acesteia în anul 1987, s-a rânduit ca în data de 14 Octombrie în fiecare an, în ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, să fie serbat hramul de toamnă al Bisericii Voievodale Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti", a spus Emil Nedelea Cărămizaru, parohul ctitorie brâncoveneşti.

Hramurile istorice ale acestei biserici reprezentative sunt, potrivit evz.ro, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Sfântul Ierarh Nicolae, Sfinții Martiri Brâncoveni, dar și Sfânta Cuvioasa Parascheva.

Icoana făcătoare de minuni a „Sfintei Vineri"( Sec. XVIII), precum şi veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi, vor fi depuse în pridvorul bisericii boievodale Sfântul Gheorghe Nou, vineri 14 octombrie, între orele 08:00 – 21:00.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL