Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALIN TEODORESCU. Cum poate deveni Klaus Iohannis președintele României

Monday, 03 November 2014, 13:29 Sursă: REALITATEA.NET

"În rezultatele de ieri nu am văzut nicio surpriză. Seamănă perfect cu ceea ce s-a întâmplat în 2004. Pentru turul doi mobilizarea trebuie să fie maximă în ambele tururi, pentru că nimeni nu are nicio garanție că va câștiga. A fost un vot indecis, publicul nu s-a hotărât. Sondajele au fost foarte bune și înainte de alegeri și după alegeri, în rest, ieri nu s-a întâmplat nimic special, nici în campanie nu s-a întâmplat nimic special.

Klaus Iohannis are sarcina cea mai grea, el trebuie să mobilizeze electoratul PDL, PNL și electoratele candidaților din dreapta care a mai disipat electoratul de dreapta. Ponta trebuie să-și mobilizeze electoratul pur și simplu. Lui Iohannis îi trebuie două milioane de voturi. Klaus Iohannis are un profl slab conturat la nivelul electoratului, a fost o strategie reușită de campanie să spună lucruri ferm, hotărât.

Traian Băsescu politic vorbind din 2009 nu mai joacă niciun rol. A încercat ceva, dar... credibilitatea lui este sub 20%, maxim 1 din 5 români îl ascultă, cea mai slabă cotă de credibilitate cu care pleacă un președinte din mandat. Un sprijin anunțat pentru domnul Iohannis i-ar dăuna, pentru că Traian Băsescu a fost identificat cu o ieșire imorală din criză pe spinarea oamenilor săraci, pensionari, bugetari", a declarat Alin Teodorescu, pentru realitatea.net.

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL