Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alimentul pe care multe gravide îl consumă, dar nu ştiu că le este INTERZIS!

Thursday, 18 August 2016, 16:38 Sursă: REALITATEA.NET

Însă ceea ce nu ştiu multe gravide este faptul că ar trebui să evite consumul acestui aliment pe perioada sarcinii. Specialiştii declară că femeile însărcinate şi copiii nu ar trebui să consume brânza cu mucegai.

Unul din motove este faptul că acest sortiment de brânză conţine multă tiramină, o substanţă rezultată în urma procesului de fermentaţie, ce poate declanşa alergii şi risc înalt ca bebeluşul să dezvolte astm, iritaţii oculare, lăcrimare excesivă, sinusită, candidoză şi mai multe tipuri de probleme respiratorii.

Un studiu a scos la iveală că aproape jumătate dintre copiii cu rinită alergică au fost depistaţi pozitiv la testele cutanate de alergie, la mai multe feluri de mucegai. Aceste afecţiuni sunt însă o categorie de boli tratabile, care nu pun viaţa în pericol.

Pe de altă parte, brânza cu mucegai comportă o probabilitate mai mare să conţină Listeria, o bacterie care la persoanele sănătoase, inclusiv la gravide, rar dezvoltă boala, însă care poate fi fatală pentru făt sau nou-născut.

Dacă la gravide listerioza poate evolua asimptomatic, prin semne uşoare de răceală ori semne de toxiinfecţie alimentară, la făt – bacteria ajunge pe cale transplacentară şi poate determina avort spontan, moarte intrauterină, naştere prematură, greutate mică la naştere, probleme respiratorii, meningită, retard mental, paralizie, orbire la nou-născut etc.

Sursa: unica.md


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL