Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Cumpănașu, la un pas să ajungă consultant al Guvernului: "O eroare birocratică"

Monday, 11 May 2020, 20:24 Sursă: Realitatea.net

Coaliția Națională pentru Modernizarea României a fost desemnată, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, publicată în Monitorul Oficial pe 27 aprilie, să facă parte dintr-un organism consultativ, coordonat de Ministerul Fondurilor Europene.

Potrivit unor reprezentanți ai Guvernului, însă, a fost doar o "eroare birocratică", fiind preluate propuneri mai vechi aflate în circuit, care nu au fost actualizate. Drept urmare, decizia va fi revizuită.

Organismul consultativ numit Comitetul pentru Parteneriatul cu Mediul de Afaceri a fost creat prin decizia 223 din 27 aprilie 2020 a premierului. Din Comitet mai fac parte organizații recunoscute de business, precum Asociația Constructorilor de Automobile din România, Asociația Română a Băncilor, Camera de Comerț și Industrie a României, Coaliția pentru Dezvoltarea României ori Consiliul Investitorilor Străini, dar și Academia Română. Organismul va fi condus de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

În decembrie 2019, Alexandru Cumpănaşu a fost pus sub acuzare de DNA Constanța pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

Procurorii suspectează că Alexandru Cumpănaşu ar fi minţit că are studii superioare în momentul în care a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului "Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local" (SIPOCA 9), proiect implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

În declarația de avere publicată cu ocazia candidaturii sale la prezidențiale, Alexandru Cumpănașu nota că a primit un salariu peste 5.500 lei pe lună de la SNSPA, în 2018, și alți 4.900 lei pe lună, de la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCIDI), deși nu are studii superioare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL