Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALERTĂ în România. Virusul West Nile face noi victime: 36 decese, noi cazuri de infecţie

Thursday, 04 October 2018, 17:18 Sursă: REALITATEA.NET

De la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 256 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate încă şase decese la pacienţi cu co-morbidităţi, informează Ministerul Sănătăţii. 

În Bucureşti s-au înregistrat zece decese, iar în Iaşi, Olt şi Bihor, câte patru în fiecare judeţ. De asemenea, în judeţele Constanţa, Dolj şi Suceava au fost câte două decese, iar în Alba, Brăila, Covasna,Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova şi Teleorman, câte unul.

Ministerul Sănătăţii mai precizează că, în ultima săptămână, au fost confirmate 19 cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile.  Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de ţânţari atât în mediul urban cât şi în cel rural, pentru perioada următoare odată cu răcirea vremii, se aşteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire, anunţă ministerul Sănătăţii.

Instituţia recomandă populaţiei să ia în continuare măsurile necesare pentru evitareainfectării cu virusul West Nile, pentru care nu există vaccin sau tratament antiviral specific. Ministerul Sănătăţii mai precizează că, în ultima săptămână, au fost confirmate 19 cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile.

Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de ţânţari atât în mediul urban cât şi în cel rural, pentru perioada următoare odată cu răcirea vremii, se aşteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire, anunţă ministerul Sănătăţii. Instituţia recomandă populaţiei să ia în continuare măsurile necesare pentru evitareainfectării cu virusul West Nile, pentru care nu există vaccin sau tratament antiviral specific.

 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL