Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alertă în Prahova! Noi focare de coronavirus: peste 40 de persoane infectate într-o fabrică și un spital de psihiatrie

Wednesday, 29 July 2020, 14:34 Sursă: realitatea.net

 

Dintre cei 180 de angajaţi ai Neptun S.A., 34 au fost diagnosticaţi ca fiind infectați cu noul coronavirus, dar şi colegii cu care aceştia au intrat în contact, fiind izolaţi, a transmis Prefectura Prahova.

„Conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, a mai fost identificat un focar la o societate de pe raza judeţului. Dintre cele 180 de persoane angajate aici, 34 au avut rezultate pozitive, motiv pentru care conducerea firmei a luat deja o serie de măsuri, comunicate şi DSP Prahova. A fost redusă, temporar, capacitatea de producţie ca urmare a scoaterii din activitate atât a personalului depistat pozitiv, cât şi a contacţilor direcţi. Totodată, a fost realizată şi dezinfecţia generală a unităţii respective” anunţă, miercuri Prefectura Prahova. 

Al doilea focar de COVID-19 din județul Prahova confirmat deja de marți este cel de la Spitalul de Psihiatrie de la Voila. Aici, 13 angajaţi au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. DSP Prahova a demarat ancheta epidemiologică și au fost dispuse ca măsuri suplimentare: izolarea persoanelor pozitive și a contactilor, redirecționarea personalului de pe alte secții.

Focarul de la spital această unitate sanitară a fost declarat la scurt timp după ce prefectul de Prahova anunţase, la sfârșitul săptămâ ii trecute, că în spital ar putea fi deschisă o secţie COVID.

Prahova a raportat, miercuri, 101 noi cazuri de infectare cu COVID, plus alte 40 de cazuri în care diagnosticul a fost reconfirmat. Marți, datele au fost de 63 cazuri noi și 65 reconfirmate.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL