Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALERTĂ de gradul 4 la Tokyo din cauza COVID-19. Expert: "Acesta este steagul roșu, cel mai înalt nivel, dacă ne uităm la cifre"

Wednesday, 15 July 2020, 13:33 Sursă: Realitatea.net

"Experţii tocmai ne-au spus că situaţia legată de propagarea noului coronavirus este de nivelul 4 pe o scară de risc de la 1 la 4, ceea ce înseamnă că acesta "pare să se răspândească"", a afirmat Koike, într-o reuniune consacrată pandemiei de COVID-19.

Totuşi, această alertă "roşie" în imensa capitală a Japoniei cu 14 milioane de locuitori încorporată într-un megapolis de 37 milioane de persoane, cel mai populat din lume, nu înseamnă că municipalitatea va solicita închiderea întreprinderilor sau amânarea evenimentelor.

Un grup de experţi a precizat, astăzi, că la Tokyo se înregistrează o creştere a numărului de cazuri de infecţii în rândul populaţiei tinere, constatând contaminări cu noul coronavirus în localurile de noapte, dar şi la locul de muncă şi în cadrul familiilor.

"Analiza noastră este că suntem nevoiţi să constatăm că acesta este steagul roşu, cel mai înalt nivel, dacă ne uităm doar la cifre", a declarat Norio Ohmagari, unul dintre experţi.

Starea de urgenţă instituită în lunile aprilie-mai în Japonia nu a condus la o izolare la domiciliu, aşa cum s-a întâmplat în Europa, legea nepermiţând utilizarea metodelor coercitive pentru ca oamenii să se autoizoleze la domiciliu. Măsura a fost ridicată de premierul Shinzo Abe la sfârşitul lunii mai, iar revenirea la ea este puțin probabilă pe fondul unei economii în recesiune pentru prima oară din 2015.

Numărul de cazuri noi de infectare raportate zilnic a crescut în perioada ce a urmat ridicării stării de urgență, atingând un record de 243 în cursul săptămânii trecute, la Tokyo.

Totuși, se poate spune că, până în prezent, Japonia a fost relativ ocolită de pandemie, țara raportând un bilanț total de 22.220 de cazuri înregistrate şi aproximativ 1.000 de decese de la începutul crizei. Niciun deces din cauza COVID-19 nu a fost semnalat la Tokyo de trei săptămâni.Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL