Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adevărul despre „luptătorul ISIS” naturalizat de România! Cum a fost posibil și ce spune SRI

Saturday, 25 November 2017, 09:48 Sursă: REALITATEA.NET

Originar din Daghestan, o republică autonomă din componența Federației Ruse, Saritov și-a dorit să reprezinte Rusia la Jocurile Olimpice, dar pentru că nu a prins lotul a fost naturalizat de români. Iar decizia a fost una inspirată pentru că rusul, acum și cetățean român, a reușit să urce pe podium. De altfel această practică a naturalizării sportivilor înainte de olimpiade este foarte des întâlnită în toate statele lumii.

Jurnaliștii ruși nu l-au iertat, însă pentru îndrăzneala de a aduce medalii unei alte țări și au construit o poveste halucinantă prin care l-au transformat pe Saritov în luptător ISIS.

Mai exact, conform celor de la Rusia 24, luptătorul este acuzat de terorism şi de faptul că are legături puternice cu ISIS. Ei susţin că de la Academia de lupte Mindiaşvili, unde s-a antrenat și Saritov, au fost recrutaţi mai mulți sportivi şi folosiţi în diverse misiuni de Statul Islamic.

Fraţii Ramazan şi Albert Saritov ar fi fost pritre aceștia. Prosport.ro ne anunța că primul, şi el practicant de lupte libere, a fost militant cecen şi şi-a pierdut viaţa în urmă cu cinci ani, într-un schimb de focuri cu poliţia. Doar că Ramazan nu avea nicio legătura cu terorismul, ci cu furtul de mașini.

Contactați de bugetul.ro, reprezentanții SRI ne spun că „din verificările derulate de instituția noastră a rezultat că persoana nu este cunoscută pe profil antiterorist”.

A adus bucurie României pentru medalia obținută, acum rușii îl fac terorist. Iar drept recompensă, noi viralizăm mesajul rușilor, fără să verificăm în prealabil informația.

În momentul de față, Saritov, legitimat la CSA Steaua, face parte din lotul României de lupte, dar se antrenează în cea mai mare parte a anului în continuare în Rusia.

Sursa: bugetul.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL