Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A murit pacientul pentru care Gigi Becali a plătit 70.000 euro. Coşmar pentru rudele revoltate

Saturday, 07 November 2015, 11:34 Sursă: REALITATEA.NET

Rudele lui Daniel Ciobanu au acuzat autorităţile zilele trecute că viaţa lui Daniel este în pericol din cauza condiţiilor precare din spital.

„Un medic de aici ne-a spus că toţi aceşti oameni care sunt aici vor muri toţi din cauza septicemiei. Toţi, absolut. Pentru că în acest spital şi în niciun spital din România nu există condiţii", susține o rudă.

După aproape o săptămână de aşteptare tensionată, rudele şi prietenii lui Daniel Ciobanu au răbufnit vineri la Spitalul de Arşi din Capitală. Ei au reproşat personalului medical că nu le oferă suficiente informaţii, ba mai mult, că nu le-ar acorda pacienţilor îngrijirea necesară.

Reacţia familiei vine după anularea transferării pacientului într-un spital din Israel. Medicii români s-au apărat, însă, şi au spus că transferul a fost blocat de medicii din Tel Aviv, care au considerat că starea pacientului e încă mult prea gravă.

Chitaristul Daniel Ciobanu are arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului, dar şi leziuni ale căilor respiratorii. Ieri după-amiază, medicii israelieni care l-au consultat au propus să îl transporte la Tel Aviv. După câteva ore, i-au reevaluat, însă, starea şi apoi au revocat decizia.

„Nu a fost aici decât echipa care trebuia să-şi dea acordul, să-l stabilizeze pentru transport. Cred că am stat peste două ore, au ieşit, au încărcat targa goală şi au plecat”, povestește ruda unui pacient.

Apropiații acuză, însă, că viaţa lui Daniel este în pericol din cauza condiţiilor precare din spital. Conducerea unităţii sanitare contrazice afirmaţiile rudelor.

Un medic de aici ne-a spus că toţi aceşti oameni care sunt aici vor muri toţi din cauza septicemiei. Toţi, absolut. Pentru că în acest spital şi în niciun spital din România nu există condiţii”, susține o rudă.

 „Autorităţile au făcut, de ce să minţim, au făcut toate demersurile ca să avem de toate. Nu este ceva ce am cerut şi nu ni s-a dat”, a declarat Cristian Niţescu, director medical la Spitalul de Arşi.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL