Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

33 de dosare penale pentru achiziții publice în timpul pandemiei COVID-19, deschise la DNA. Sunt vizate și achizițiile Unifarm

Thursday, 21 May 2020, 15:12 Sursă: Realitatea.net

Potrivit sursei citate, este vorba despre achiziții de echipamente de protecție - măști, izolete, precum și despre achiziții de măști medicale neconforme, interzise în UE.
 
Crin Bologa a spus, răspunzând unei întrebări, că în cele 33 de dosare penale deschise pentru achiziții în perioada pandemiei sunt vizate și persoane cu funcții importante în cadrul autorităților contractante: "Dacă v-aș spune și funcția, ați identifica și persoana. În scurt timp veți avea și aceste informații, cred că nu va dura mult".
 
Legat de achizițiile Unifarm, Bologa a confirmat că "în aceste dosare se ridică acte și se fac audieri". "Tot ce a apărut în presă este în atenția DNA. Se fac audieri atât la societăți private, cât și ale statului", a spus el, precizând că nu poate oferi mai multe detalii pe marginea acestui subiect.
 
"Există și dosare care se referă la achiziții făcute de alte instituții, pe lângă cele centrale. Verificăm achiziții publice făcute la nivelul ministerelor, cât și la nivel central, făcute de spitale", a spus Bologa, întrebat dacă în dosarele deschise de DNA este vorba și despre achiziții făcute de spitale din țară sau numai despre achiziții făcute de ONAC și Unifarm.

În ceea ce privește valoarea contractelor care fac obiectul acestor dosare, șeful DNA a spus că nu poate preciza o cifră exactă, dar că "sesizările se referă la sute de milioane de lei și la milioane de euro ca prejudicii sesizate", mai arată sursa citată.
 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL