Salvează planeta în 10 moduri ridicol de simple

 

Omenirea se confruntă cu o criză ecologică fără precedent. Planeta pare compromisă aproape în totalitate: poluarea oceanelor, deficitul de apă potabilă, dispariția unor specii de viețuitoare care aduce după sine dezechilibre majore în lanțul trofic, subțierea stratului de ozon, poluarea cu deșeuri din plastic sunt doar o câteva dintre problemele care continuă să fie ignorate flagrant.Guvernele par să nu ia în seamă amenințările iminente și să le evalueze adevărata dimensiune, pentru a implementa programe valide de prevenție și reglare a acestora. Totuși, nu trebuie să așteptăm să ni se spună ce să facem și când să pornim, deoarece lucrurile sunt cât se poate de evidente și este de datoria fiecăruia să contribuim la protejarea mediului, din proprie inițiativă.

Iată câteva lucruri care nu necesită niciun efort pentru a le pune în practică:

1. Reduceți risipa alimentelor și deșeurile alimentare.

Cumpărați doar ceea ce aveți nevoie. Luați în considerare congelarea fructelor și legumelor înainte de a se degrada. Utilizați resturi alimentare pentru a face supe din ele. Donați mâncarea pe care nu o veți mânca la o bancă locală de hrană.

2. Nu lăsați apa să curgă în timp ce vă spală dinții! Veți economisi aproximativ 20 de litri de apă în acest fel, de fiecare dată când o faceți.

3. Folosiți transperantele / jaluzelele.

Înainte de a porni ventilatorul sau aerul condiționat, încercați să închideți jluzelele atunci când soarele este prea fierbinte. Astfel veți evita încălzirea excesivă, dar și păstrarea temperaturii optime în anotimpul rece, în locuință.

4. Stingeți lumina atunci când părăsiți camera.

Dacă veți singe luminile de fiecare dată când părăsiți o cameră, economisiți energie și evitți încălzirea camerei. Circa 90 la sută din energia unei lămpi incandescente este emisă sub formă de căldură, nu de lumină.

5. Când vedeți  gunoi, ridicați-l. Este un gest firesc și simplu. Faceți o favoare mediului înconjurător și curățați după ignorantul care a lăsat mizerie în urma lui.

6. Deconectați dispozitivele din toate prizele (mai puțin frigiderul, evident). Acestea sunt vampiri energetici, care vă supraîncarcă, inclusiv la plată. Utilizați benzi de alimentare. Deconectați-vă uscătorul de păr, DVR-urile, televizoarele și orice alte dispozitive ascunse care fură energie chiar și atunci când nu sunt utilizate.

7. Cumpărați în containere produse alimentare vrac și depozitați-le în recipiente reutilizabile din sticlă.

 

Renunțați la cât mai multe ambalaje de alimente. În acest fel puteți cumpăra doar ceea ce aveți nevoie, reducând deșeurile alimentare, și veți ajuta mediul înconjurător mai mult decât vă imaginați. De asemenea, veți economisi foarte mulți bani: produsele vrac sunt mai ieftine, deoarece în prețul lor nu este inclus și costul ambalajului și manoperei.

8. Mâncați o masă fără carne cel putin o zi pe saptamana. Va multumiti sau nu, acest lucru va ajuta foarte mult mediul prin minimizarea consumului de apa si reducerea gazelor cu efect de sera si a dependentei de combustibil.

9. Investiți în baterii reîncărcabile. Reduceți deșeurile bateriilor încărcând din nou același set de baterii. Conținutul bateriilor este extrem de toxic: odată pătruns în sol, acesta intră în circuitul apei freatice.

10. Schimbați apa îmbuteliată cu o sticlă de apă reutilizabilă. Investește într-o sticlă pe care o puteți purta cu voi oriunde mergeți, astfel veți reduce din cantitatea de deșeuri din plastic deversate zilnic în Oceanul Planetar, contează mai mult decât credeți!Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?