Ludovic Orban, despre rectificarea bugetară: Sunt lucruri care mă lasă mască!

 
Ludovic Orban o face praf pe Dăncilă
Ludovic Orban o face praf pe Dăncilă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu ştie cum a făcut Guvernul o rectificare bugetară pozitivă, cu 6 miliarde lei, când încasările pe prima jumătate a anului au fost cu 5 miliarde mai mici, adăugând că "fake news-ul a ajuns la Palatul Victoria să fie politică guvernamentală"."Au tăiat de la instituţii care nu sunt sub controlul lor, că ei de fapt îşi doresc să captureze statul român şi atunci când nu reuşesc să pună mâna pe nişte instituţii le faultează la buget. Fake News-ul a ajuns la Palatul Victoria să fie politică guvernamentală. Îşi bat joc de oameni. Problema bugetului e din start că la alcătuirea bugetului au băgat cu cinci miliarde mai puţin la salarii şi se demonstrează după analizele din primul semestru că au pus cinci miliarde în minus că nu au avut bani de salarii până la sfârşitul anului, ei trebuie să completeze aceste cinci miliarde", a declarat liderul PNL Ludovic Orban, joi seară la Realitatea Tv.

Acesta a adăugat că nu pricepe nici de ce datele rectificării bugetare nu au fost prezentate de către ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici şi nu îşi explică nici cum a scăzut deficitul bugetar.

"Nu am înţeles de ce rectificarea bugetară nu a fost prezentată de ministrul Finanţelor. Văzând ce a citit Viorica Vasilica Dăncilă cred că am început să înţeleg de ce ministrul Finanţelor nu a prezentat el. Pentru că probabil domnul Vâlcov dacă îi dădea să citească lui Eugen Teodorovici probabil se mai...., pe când Viorica Dăncilă a înghiţit pe nemestecate. Sunt nişte lucruri aici care pe mine mă lasă mască. Vă dau un exemplu: Pe primul semestru, deci pe primele şase luni, deficitul bugetar era 1,6, cel mai mare deficit bugetar din perioada crizei. Acum brusc a scăzut deficitul bugetar pe şapte luni, luând în calcul şi luna iulie. Nu ştiu de unde are datele pe luna iulie la data de 2 august, e aşa mai mult o estimare. A scăzut la 1,3 conform spuselor domniei sale. A anunţat o rectificare pozitivă, adică o să existe şase miliarde de lei în plus de cheltuit, adică cresc cheltuielile cu şase miliarde. Cum să vorbeşti de o creştere pozitivă, în condiţiile în care în raport cu programarea bugetară pe primele şase luni, încasările au fost cu cinci miliarde mai mici, De unde să scoţi şase miliarde în plus? E o minciună", a mai spus Orban.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Dan
03 Aug 09:50
O masca esti tot timpul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?