Locuințele de pe Marte în care ar putea trăi generațiile viitoare

 

De-a lungul timpului oamenii au visat să ajungă să locuiască pe Marte. Ei bine, acest lucru este la câțiva pași de a deveni realitate. În acest sens, oamenii de știință încearcă să construiască un sistem de locuințe pe Marte.

Se pare că, provocarea tehnică nu-i împiedică pe oamenii de știință să găsească strategii prin care viața pe Marte să fie posibilă pe o perioadă mai mare de timp.

Una dintre aceste strategii inedite a fost elaborată de o echipă de cercetători de la Universitatea elvețieneă École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL), care a fost condusă de studenta Anne-Marlene Rüede.

Cum ar putea arăta locuințele de pe Marte

Cercetătorii elvețieni vor să construiască o structură de tip iglu, la polul nordic al planetei Marte. În acest sens, ei spun că gheața și praful de la polii planetei ar putea fi recoltați pentru a furniza apă, combustibil și materiale pentru viitoarea bază.

„Polii pot ridica mai multe provocări la început, dar sunt cea mai bună locație pe termen lung, deoarece conțin resurse naturale pe care le-am putea folosi", a declarat Rüede. „Structurile modulare sunt alcătuite din nucleu, capsule și o cupolă, care vor fi construite în avans de roboți, cu materiale găsite la fața locului".

De asemenea, cupola va fi sigilată sub presiune și acoperită de o cochilie de gheață de trei metri, care ar trebui să protejeze oamenii de radiațiile solare și de meteoriți.

După ce sistemul va fi gata, echipa va trimite șase persoane să petreacă nouă luni pe Marte. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil în timpul verii marțiene, deoarece atunci când soarele este destul de puternic pentru a produce energie solară. Cât despre hrană, aceștia vor trebui să supraviețuiască cu proviziile trimise de pe Pământ.

„La fel ca designul celor de la Lockheed Martin sau SpaceX, habitatul EPFL își propune să anticipeze cele mai bune proceduri, pentru a stabili o colonie durabilă pe Marte", a mai declarat Rüede.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Un autor
05 Jun 19:05
Daca traim ca acuma in salbaticie si in curvii, viitoarea viata pe marte va fii un esec total.
Mai intai trebui sa ne civilizam.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?