Fresh Refresh: Leacuri pentru o zi de luni

 
Fresh Refresh: Leacuri pentru o zi de luni
Fresh Refresh: Leacuri pentru o zi de luni

"Lunea nici iarba nu crește" și nu există om care să nu se fi plâns cel puțin o dată în viață de ziua de luni.

Studiile britanice arată că cei mai mulți oameni nu schițează nici măcar un zâmbet în prima zi din săptămână, înainte de ora 11 și 16 minute. Și…la fiecare refresh pe facebook, cineva mai aruncă o poză sau un status despre cât de nefericit este că s-a trezit de dimineață.

Luni este ziua în care productivitatea este la cote minime, ziua în care oamenii întârzie la muncă, ziua în care au loc cu 20% mai multe infarcturi, iar lista poate continua. 

Oamenii de știință au încercat să găsească soluții pentru ca începutul de săptămână să nu mai pară o catastrofă. Felul în care ne trezim dimineața ne poate influența toată dispoziția din ziua respectivă, așa că psihologii ne recomandă ca lunea să nu lenevim în pat și să ne trezim imediat ce sună ceasul, fără să mai apăsăm pe snooze. 

Dacă vrem să nu ne simțim obosiți pe parcursul zilei, este important să avem un mic dejun cu alimente proaspete și să ne hidratăm bine. 

Este demonstrat că o cafea bună poate face minuni, așa că într-o zi de luni putem să ne acordăm mai mult timp pentru a savura cafeaua decât în restul săptămânii. 

Ascultați o melodie care vă binedispune și veți vedea cât de mult poate însemna într-o zi de luni. De asemenea, 10-15 minute de exerciții sau dans vă vor pune sângele în mișcare, vă oxigenează creierul mai repede și vă asigură energie pentru întreaga zi. 

Dacă respectați aceste recomandări, aveți toate șansele să vă numărați printre puținii oameni care zâmbesc într-o zi de luni, chiar și înainte de prânz. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?