Ce fac musulmanii în dormitor în noaptea nunţii. Tradiţia care şochează întreaga lume

 
Nunta la musulmani
Nunta la musulmani
Nunta la musulmani Nunta la musulmani

Un ritual obligatoriu în noaptea nunții la musulmani este inspectarea patului nupţial mai precis a cearşafului. O mătușă participă la ceremonial, iar toți invitații de la nuntă așteaptă cu sufletul la gură anunțul oficial.

Nunta la musulmani. În noaptea nunţii este dată o mică petrecere celor câţiva musafiri rămaşi la casa familiei mirelui după care urmează ceremonialul religios al căsătoriei, condus de un iman.

Mai demult cununia oficială putea fi ţinută oricând după cununia religioasă însă în zilele noastre cununia religioasă se poate face numai după cununia oficială. Cununia oficială se face de obicei în ziua în care familia mirelui şi familia miresei se adună pentru a face cumpărăturile pentru nuntă.

Apoi urmează inspectarea patului nupţial mai precis a cearşafului. Cearşaful pătat cu sânge este o dovadă a virginităţii miresei. O mătuşa a mirelui sau o femeie apropiată acestuia, responsabilă cu organizarea nunţii constată dacă mireasă a fost virgină sau nu şi transmite vestea celor două familii.

Uneori, dacă mireasase dovedeşte a nu fi fost virgină în noaptea nunţii, acesta este trimisă înapoi părinţilor şi nunta se întrerupe, scrie fresh-start.pro.

În ziua de după nuntă este cunoscută sub diferite numiri: ziua vălului, dezvelirea feţei, punerea năframei sau acoperirea capului. Şi la acest ceremonial participă doar femei şi semnifică trecere miresei în rândul femeilor căsătorite.

Mai demult, de ziua vălului, mireasa era dusă la fântână satului să scoată apă, apoi era pusă să frământe aluat şi să prepare dulciuri, în general produse de patiserie şi toate acestea pentru a aduce bunăstare în noua familie. Acest obicei de ziua vălului miresei este mai rar practicat în zilele de azi, nunta terminându-se odată cu plecarea invitaţilor din noaptea nunţii.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cetateanul
17 Jun 21:08
Mi se pare normal, casatoria este cel mai important examen al vietii .
Răspunde
0 0
Mari
17 Jun 01:22
Și la romani a fost valabilă chestia asta până în anii 80-90 și în anumite zone este încă valabilă. O porcărie, o barbarie, altfel nu poate fi numită. Sunteți zdraveni la cap când afirmați că așa zice religia? Ați citit Biblia? Nu spune nicăieri că trebuie să inspecteze nimeni vreun cearceaf, nebunilor. Legile astea sunt făcute de oameni pentru a pune femeile și într-o mai mare rușine. Castitate? Da,așa ar fi frumos, ideal, sa nu te grăbești cu sexul și să aștepți. Dar e valabil și pt bărbați,dragilor. Și femeia și bărbatul trebuie sa respecte asta. Și dacă te căsătorești cu respectivul și constați că nu poți trăi cu el, cum sunt atâtea cazuri că e alcoolic, violent,etc. Ce sa faci, sa stai cu el sa te omoare. Te despărți și încerci altă relație. Aveți voi certitudinea că Biblia a fost tradusă corect? Trebuie sa dam dovada de omenie unul față de celălalt, nu sa punem bete în roate. Daca mirii se iubesc, ce contează atât de mult daca au fost Virginia? Important e sa se iubească și să se respecte.
Răspunde
0 0
Ariton Valerică
15 Jun 13:13
Biblia arată clar că toți oamenii cu teamă și respect față de Dumnezeu, trebuie să trăiască în castitate înainte de căsătorie. Prima relație sexuală trebuie să aibă loc după ziua nunții. Deschideți Biblia și citiți ce scrie la Evrei 13:4.
Răspunde
0 0
Dan T
15 Jun 12:15
Obiceiul de a prezenta-nu numai de a inspecta- cearceaful din noaptea nuntii invitatilor la nunta s-a pastrat in Romania pana dupa al doilea razboi mondial. Asa ca prea cautati titluri bombastice pontru atragerea cititorilor neavizati. Mai bine ati face comparatii de obiceiuri, sa ramana cu ceva si cei care nu le stiu.
Răspunde
0 0
Mitica Ion
15 Jun 12:10
Sunteți inculți , obiceiul mai este valabil și la creștini ortodocși, în mediul rural, de fapt pana după 1900 cel ce "incepea" femeia era nasul de cununie care în Tarile Românești era de obicei groful sau boierul local... , așa ca mai redacție, mai puneți mana pe carte, sunteți șocant de necititi pentru niște ziariști ce va credeți a fi, mai USR-istilor! :))))
Răspunde
0 0
Cristian
15 Jun 12:06
Șocant, ce sa zic! La olteni nu e șocant?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?