MENIU

Vremea, deosebit de rece. Ce temperaturi vor fi în următoarele trei zile

Vremea se încălzește ușor începând de joi, însă temperaturile vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal în această perioadă. La munte va ninge, iar în restul țării va mai ploua slab.

VREMEA MARȚI

Marți, vremea se va menţine mult mai rece decât ar fi normal în a doua decadă a lunii octombrie în toată ţara, dar mai ales în est, în sud şi în centru.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 14 grade. Vor fi înnorări şi izolat se vor semnala ploi slabe în zona litoralului, iar seara şi în regiunile sud-vestice. În restul ţării, cerul va fi variabil la începutul zilei, apoi va deveni parţial noros. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane din sud şi sud-vest. Dimineata local va fi bruma Moldova, Transilvania si Muntenia. Pe spaţii restrânse va fi ceaţă.

În București, vremea va rămâne deosebit de rece. Dimineaţa, 2-3 grade, mai putin in imprejurimi unde sunt condiţii de brumă şi la amiază, în jur de 11 grade. Cerul va fi variabil mai mult senin în primele ore, apoi va deveni parţial noros. 

La munte, deşi valorile termice vor marca o creştere uşoară faţă de ieri, vremea se va menţine mult mai rece decât ar fi normal în a doua decadă a lunii octombrie. La amiază vor fi 5 grade la Paltinis si la Predeal, 1 grad la Semenic, 2 la Sinaia, 7 la Arieseni şi 0 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Cerul va prezenta înnorări temporare şi izolat, mai ales în vestul Carpaţilor Meriodionali şi în Carpaţii Occidentali vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane din sud şi sud-vest, unde trecător va fulgui. 

În regiunile intracarpatice, ziua va incepe cu soare dar treptat cerul se va înnora iar în Banat pot fi si ploi slabe spre seara. Maximele sunt tot modeste, in general intre 10 si 13 grade.

În sud, cerul variabil la inceput va deveni apoi va fi mai mult noros dar probabilitatea de ploaie este mica. In ce priveste temperatura, aceasta este tot mică pentru aceasta data, la amiaza sunt valori in jur de 10-11 grade, cam 7-8 grade sub mediile climatologice.

Vreme rece şi în Dobrogea. 10 grade maxima la Tulcea şi tot atâta la Constanța. Nori şi izolat ploi slabe in zona litorală.

În Moldova, brumă dimineata si in zonele joase ceata dar ceva mai mult soare peste zi decit în restul ţării. În continuare cea mai rece zona a tarii, cu maxime de 7 grade la Suceava, 9 la Iasi, 10 in Bacau, Focsani si Galati.

PROMOTIE LA eMAG! OFERTELE CU REDUCERI POT FI GASITE AICI!!!

VREMEA MIERCURI

Miercuri, valorile termice vor continua să caracterizeze o vreme mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, îndeosebi în sud, centru si est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7-8 grade in depresiuni şi în nordul Moldovei, la Suceava şi 13 grade la Oradea. Va ploua slab, local în vestul şi sud-vestul ţării Şi izolat în rest.

La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane. Pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă.

În București vom avea 3-5 grade dimineaţa şi 11-12 grade, maxima zilei. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi condiții ca trecător să plouă slab.

VREMEA JOI

Joi, temperatura va marca o creştere uşoară în majoritatea regiunilor, totuşi în est şi în sud, vremea va fi tot rece pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade la Suceava şi 15 grade la Timisoara si Tg Mures. În zonele montane pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte, iar în regiunile extracarpatice vor fi condiţii de burniţă. Seara, va începe să plouă în vest. Vântul va avea intensificãri în Banat şi la munte.

În Bucureşti, 5-6 grade dimineata si numai 11-12 grade la amiaza. Trecător vor fi condiţii de burniţă sau ploaie slabă. 

Mai multe articole despre:
temperaturi prognoză meteo vremeam meteo