MENIU

Vremea se schimbă la început de weekend. Prognoza meteo pentru vineri și sâmbătă

La începutul weekendului, vremea se va încălzi ușor și va ajunge la temperaturi apropiate de normele climatologice ale acestei perioade. Cu toate acestea, va continua să ningă în mai multe regiuni ale țării. 

VREMEA VINERI

Vineri, vremea se va încălzi, în special în vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în depresiunile transilvane dar şi la Focşani si Galati şi 5…6 grade in Banat, conform Realitatea TV.

În regiunile vestice, nord-vestice şi centrale vor fi precipitaţii mixte, iar la munte va ninge. Pe arii restrânse se va produce polei. Vântul va avea intensificări temporare la munte, viscolind ninsoarea, dar la cote mai reduse și în vestul și sud-estul ţării. Îndeosebi în regiunile extracarpatice se va semnala ceaţă.

În București, vremea se va încălzi, de asemenea, Vom avea -12…-10 grade dimineata si o maxima de 0...1 grad.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Sâmbătă, valorile termice vor continua să crească şi vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a ţării.

Astfel, maximele vor fi pozitive aproape peste tot în ţară, cu cele mai ridicate valori, 8-9 grade, în Dobrogea.

În regiunile intracarpatice, cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii în general slabe sub formă de ninsoare şi lapoviţă, dar trecător şi ploaie.

În restul ţării, înnorările vor fi temporare şi pe spaţii mici vor fi precipitaţii slabe mixte. Pe arii restrânse se va produce polei. La munte va ninge, iar vântul va avea intensificări, viscolind temporar ninsoarea şi zăpada, în timp ce în celelalte zone vântul va sufla moderat, cu intensificări trecătoare.

În Bucureşti, vremea va continua să se încălzească, -7…-5 grade dimineata si in jur de 2 grade la amiaza. Trecător vor fi condiţii de precipitaţii slabe mixte şi de polei.