MENIU

Vine iarna! CODUL GALBEN de ninsoare fost prelungit. Judeţele afectate

<p>Ninsorile au lăsat urme</p>

Adminsitraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting COD GALBEN de ninsori în mai multe judeţe ale ţării. Sunt vizate zonele montane din zonele meţionate mai jos.

"Deşi abia ne apropiem de jumătatea toamnei, în multe zone din ţară noaptea care a trecut a fost una extrem de rece. Minimele au coborât chiar şi sub pragul îngheţului. La Miercurea Ciuc, de exemplu, s-au înregistrat în zori minus şase grade, iar în Sibiu, minus patru. În Capitală, la staţia meteo de la Băneasa, minima a fost de numai două grade", a afirmat, pentru Realitatea TV, Meda Andrei, meteorolog ANM.

PROMOTIE LA eMAG! OFERTELE POT FI CONSULTATE AICI!!!

COD GALBEN de ninsoare:

Valabil de la : 06-10-2016 ora 22:00 pana la : 07-10-2016 ora 4:00

In zona : Cluj: Zona de munte;
Satu Mare: Zona de munte;
Bistriţa-Năsăud: Zona de munte;
Maramureş: Zona de munte;

Se vor semnala : Ninsoare moderată ce determină scăderea vizibilităţii sub 100 m
Fenomene asociate : rafale de vânt cu viteze de 50...70 km/h, care vor viscoli ninsoarea

Informare de ploi, ninsori la munte, temperaturi scăzute şi brumă 

De asemenea, Adminsitraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi moderate cantitativ, ninsori la munte, temperaturi scăzute şi brumă pentru perioada 06 octombrie, ora 10:30 - 07 octombrie, ora 10:00.

În intervalul menţionat în Maramureş, Crişana, precum şi în nord-vestul Transilvaniei va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 25...30 l/mp. În zona de munte vor predomina ninsorile şi în special în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări în nord-vestul teritoriului, dar mai ales la munte, unde vitezele la rafală vor atinge 65...70 km/h.

Vremea se va menţine deosebit de rece în special în regiunile intracarpatice, iar temperaturile minime vor fi negative local în Transilvania şi pe arii restrânse în Moldova, nordul Olteniei şi al Munteniei, unde se va produce brumă.

Începând din seara zilei de vineri, 07 octombrie şi până în după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 octombrie, ploile se vor extinde treptat şi vor cuprinde regiunile din jumătatea de sud-est a teritoriului, unde cantităţile de apă vor fi însemnate.

Potrivit meteorologilor, în vestul, centrul şi nordul ţării, temperaturile nu vor depăşi astăzi 10 grade Celsius

În sudul şi sud-estul ţării, înclusiv în Capitală, temperaturile urcă până la maxime de 17-18 grade.

Mai multe articole despre:
iarnă zăpadă cod galben ninsoare