MENIU

PROGNOZA METEO. Vremea se mai încălzeşte: care vor fi temperaturile maxime

Marţi, 7 iunie, vremea va deveni în general frumoasă, dar răcoroasă mai ales dimineața.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 24 de grade. Vor fi averse și descărcări electrice, pe arii restrânse în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Transilvania, precum și la munte. În zona Carpaților Meridionali și în Subcarpații Getici, cantitățile de apă mai pot depăși 15 l/mp. În restul ţării, ploi de scurtă durată se vor semnala doar cu totul izolat. Vântul va avea unele intensificări pe litoral.

În Capitală, cerul va fi temporar noros şi in jur de 21 de grade la amiază.

La munte, mai ales după amiaza şi la începutul nopţii, pe arii restrânse, în Carpaţii Meridionali şi izolat în rest, vor fi averse şi descărcări electrice. Cantităţile de apă mai pot totaliza 15 l/mp. La amiază vor fi 12 grade la Păltiniş, 13 la Preadeal, 11 la Semenic şi la Sinaia, 13 la Arieşeni şi 7 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlău.

La mare, vremea va fi în general frumoasă, dar răcoroasă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 21 de grade. Cerul va fi variabil. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 18 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în deltă.

În regiunile intracarpatice vreme general frumoasă, dar răcoroasă mai ales dimineața. La amiază, vor fi 23 de grade la Timisoara, Arad, Oradea si Satu Mare, 21 de grade la Cluj Napoca, 19 în Brasov si 17 grade la Miercurea Ciuc. Averse izolate sunt posibile la munte şi în Transilvania.

În sud însă mai sunt posibile averse ce pot lăsa şi peste 15 l/mp în Oltenia si in Subcarpatii Getici asociate cu descărcări electrice şi vânt intens de scurtă durată. Maximele sunt sub mediile climatologice, in general intre 19 si 22 de grade, mai coborite in zona de deal. În Dobrogea, vreme în general frumoasă, doar izolat poate să plouă, dar pentru data din calendar este răcoroasă. 22 de grade maxima la Tulcea şi 21 la Constanţa. Vântul va avea intensificări pe litoral.

Şi în Moldova este vreme în general frumoasa dar maximele, între 17 grade la Suceava şi 22 de grade la Focşani, caracterizează o vreme răcoroasă pentru această data.

VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri, vremea se va menţine în general frumoasă, dar şi răcoroasă dimineața. Temperaturile maxime se vor încadra între 18-19 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei și 24 de grade în vest (Timisoara, Oradea), izolat poate şi 25 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiaza când, pe arii restrânse în zonele de munte, dar și în centrul și sud-vestul țării, vor mai fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice. În zonele joase, izolat vor mai fi condiții de ceață.

În Capitală, vremea va fi în general frumoasă, dar răcoroasă dimineața când vor fi 12-13 gerade. Maxima zilei, 22-23 de grade.

Joi vremea se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 19 la Miercurea Ciuc și 26 de grade la Oradea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza când, local în zonele de munte și izolat în rest, vor fi averse și descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină. Vântul va avea unele intensificări în timpul ploilor.

În Bucureşti, vremea se va menține în general frumoasă și se va încălzi ușor, astfel că dimineaţa vor fi 12-13 grade iar la amiază, în jur de 24 de grade.