MENIU

Vremea va fi tot mai caldă! PROGNOZA METEO pe TREI ZILE

<p>Vremea va fi tot mai caldă! PROGNOZA METEO pe TREI ZILE</p>

Vremea va fi în continuare calda, cu temperaturi maxime cuprinse între 21 şi 30 de grade. In sudul şi estul ţarii, precum şi în zonele de deal şi munte, în special dupa-amiaza şi seara se innoreaza si local se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari de vant si grindina. Izolat cantitaţile de precipitatii vor depasi 15...20 l/mp.

BUCURESTI
In Bucuresti, o zi calda, cu 14-15 grade dimineata si o maxima în jur de 27 de grade. Catre seara se înnoreaza temporar sisunt posibile averse, descarcari electrice şi intensificari de vânt.

MUNTE
La munte vremea va fi în continuare calda. Cerul va avea înnorari temporar accentuate şi, în special dupã-amiaza şi seara, local se vor semnala averse, descarcari electrice şi intensificari de scurta durata ale vântului. Izolat vor cadea cantitaţi de apa peste 15...20 l/mp şi condiţii de grindina. Maximele: 21 de grade la Stina de Vale, 19 la Predeal, 18 la Paltinis, 16-17 grade la Semenic si Sinaia cota 1500 si 12 la Vf. Toaca pe masivul Cealau.
 
MARE
La mare, vremea va fi în general frumoasa şi calda. Cerul va fi variabil, se va înnora treptat începând din cursul dupa-amiezei si în timpul nopţii vor fi averse slabe, însoţite de descarcari electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 26 de grade. Temperatura apei marii: între 17 şi 19 grade
 
REGIUNI
In regiunile intracarpatice, avem vreme calda si in general frumoasa astazi. Maximele zilei, de vara, trec de 25 de grade, cu exceptia depresiunilor transilvane, iar in Cimpia de Vest ajung la 30 de grade (Timisoara, Arad, Oradea, Satu Mare). In partea a doua a zilei, in zonele de deal si de munte, local se vor semnala averse, descarcari electrice şi intensificari de scurtã durata ale vântului. Izolat vor fi cantitaţi de apa peste 15...20 l/mp şi condiţii de grindina.

In sud, ziua incepe cu soare, dar dupa orele amieziei nu numai la munte dar si la ses, local se vor semnala fenomene de instabilitate. Izolat vor fi cantitaţi de apa peste 15...20 l/mp. Maximele, in general intre 27 si 29 de garde, sunt si aici mai mari decit mediile climatologice.

Zi calda si in Dobrogea: 27 de garde la amiaza la Tulcea, 28 la Medgidia si 25 la Constanta. Dupa amiaza si aici sunt posibile ploi scurte de vara.descarcari electrice si vint intens in timpul ploilor.

Si in Moldova, local, in special la munte si in subcarpati, sunt asteptate in partea a doua a zilei averse insotite de descarcari electrice, vint si izolat grindina. Temperaturile sint si aici mari pentru data din calendar: 25 de grade la Suceava, 28 in Bacau si Focsani si 30 la Iasi.
 
VREMEA PE DOUA ZILE
Vineri, vremea va fi calda, chiar deosebit de calda în vestul şi nord-vestul ţarii unde maximele ating din nou 30 de grade (Timisoara si Oradea). În sud şi sud-est, dar şi în zonele de deal şi munte, cu precadere dupa-amiaza şi seara, cerul va avea înnorari temporar accentuate şi local vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vântului si grindina. În restul tarii cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe suprafeţe restrânse. Cantitaţile de apa mai pot fi izolat însemnate.

Vineri, in Bucuresti, vremea se menţine calda. Cerul va fi variabil, cu înnorari temporare în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, când vor fi averse şi descarcari electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximã va fi de 26...27 de grade.

Sambata temperaturile se vor menţine mai ridicate decât cele obişnuite ale perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorari temporar accentuate dupa-amiaza şi la începutul nopţii, când vor fi averse, descarcari electrice şi intensificari de scurta durata ale vântului, local în zona montana, pe arii restrânse în sud şi est şi cu totul izolat în rest. Maximele trec de 25 de grade in cea mai mare parte a tarii si ajung la 30 de grade la Timisoara, Oradea, Iasi, Galati si Calarasi.

In Bucuresti sambata, tot o zi calda, cu o maxima de 27...28 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorari trecatoare dupa-amiaza când vor fi posibile ploi slabe, de scurta durata şi descarcari electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat.