MENIU

Vremea va fi frumoasă! PROGNOZA METEO pe trei zile

Vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte, unde sunt condiţii de ploaie slabă de scurtă durată. Vântul se intensifică în zona montană înaltă, dar şi în Moldova, Banat şi Crişana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade pe litoral şi 23 de grade în regiunile vestice.

BUCURESTI
În Capitală, soarele ne însoţeşte din zori şi până la asfinţit, iar norii vor fi numai de decor. Temperatura va creşte mai mult decât astăzi, spre o maximă de 19...20 de grade.

MUNTE
O zi în general frumoasă şi la munte. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali, unde doar trecător vor fi posibile ploi slabe pe arii restrânse. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane. Temperatura aerului va marca o creştere faţă de ieri, astfel la amiază vor fi 9 grade pe Vf. Toaca din Ceahlău, 15 grade la Predeal, 14 grade la Păltiniş şi 16 grade la Stana de Vale.

LA MARE
La mare vremea va fi frumoasă şi în uşoară încălzire. Soarele va straluci de la răsărit şi până la apus, iar vântul va sufla slab, când şi când moderat în timpul după-amiezii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 16 grade, iar apa mării va avea cel mult 14 grade - aşadar încă nu e vreme de plajă!!!

REGIUNI
În regiunile intracarpatice, dimineaţă răcoroasă, dar până la amiază în prezenţa soarelui generos şi a maselor de aer cald ce vin dinspre vestul Europei, temperatura va creşte mai mult ca ieri. Vor fi maxime ce ajung la 22 grade în Timişoara, 23 de grade la Oradea, 22 de grade la Târgu Mureş şi 20 de grade în Braşov. Vântul va prinde putere în special în Banat şi Crişana.

În sud va fi o zi predominant frumoasă. Soarele va domina atmosfera, iar norii ce se vor aduna după-amiaza în zonele de deal şi de munte nu aduc şi ploi. La amiază vor fi temperaturi de 20...22 de grade, uşor mai mici doar în dealurile subcarpatice (18...19 grade).

O zi senină şi mai caldă decât ieri în Dobrogea. Vântul tinde spre moderat, însmnând viteze pănă în 35...40 km/h. Temperatura va avea valori maxime de 16 grade în Constanţa şi de 18 grade la Tulcea.

În Moldova va fi o zi frumoasă, cu cer variabil, mai mult senin în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare din sector sudic, ceea ce înseamnă că pătrunde şi aer mai cald. Astfel la amiază termometrele vor indica 19 grade în Galaţi, 21 de grade în Bacău, Iaşi şi Botoşani şi 20 de grade la Suceava.

VREMEA PE DOUA ZILE
Mâine cerul va fi temporar noros şi va ploua local în Banat şi Crişana şi pe arii restrânse, mai ales după-amiaza şi seara, în Maramureş, Transilvania şi în zona montană. Ploile vor fi şi sub formă de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul ţării vremea se menţine în general frumoasă, iar cerul va fi variabil. Temperatura va scădea în regiunile vestice, astfel la amiază termometrele vor indica între 15 şi 22 de grade.

În Bucureşti va fi o zi frumoasă, cu cer variabil şi vânt de la slab la moderat. Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade.

Vineri, vremea se mai încălzeşte uşor, iar aspectul vremii va fi în general frumos. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, mai ales în zona montană, unde pe arii restrânse va ploua slab. Spre seară şi noaptea, instabilitatea atmosferică se va accentuat în regiunile estice şi sud-estice şi vor fi averse, descărcări electrice şi intesificări de scurtă durată ale vântului în Dobrogea şi local în Moldova şi Muntenia. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade la Constanţa şi 24 de grade în nord-vestul ţării la Baia Mare.

Încă o zi frumoasă în Bucureşti, cu soare ce va ridica mercurul în termometre până spre o valoare maximă de 22 de grade. Noaptea cerul se va înnora şi trecător, vor fi posibile ploi slabe.