MENIU

PROGNOZA METEO pe trei zile: vine TOAMNA. Anunţul meteorologilor

Vremea continuă să fie mai caldă decât ar fi normal la început de septembrie şi azi, dar devine şi uşor instabilă. Soarele străluceşte în voie peste zi, însă spre seară norii se adună şi vor cădea averse însoţite de fenomene electrice, local în zonele deluroase şi montane şi pe suprafeţe mai mici în est, sud şi centru. Vântul va fi mai puternic la munte, în Oltenia, Muntenia, Transilvania, sudul Banatului şi al Dobrogei. Aşadar, maximele zilei vor fi cuprinse între 25 de grade în depresiuni şi 32...33 de grade în Bărăgan.

BUCUREŞTI

Şi în Bucureşti vremea se menţine caldă şi însorită. De la cele 15 grade din zori, până la amiază adunăm în termometre în jur de 31. Spre seară sunt posibile averse însoţite de tunete şi fulgere. Vântul mai prinde putere, dar nu trece de moderat.

MUNTE

La munte, temperatura mai creşte uşor, astfel că vremea va fi caldă pentru începutului lunii septembrie. Soarele nu mai este chiar singur pe cer, iar seara şi noaptea, local, mai ales în Carpaţii Meridionali şi Orientali va ploua sub formă de averse, însoţite de tunte, fulgere şi grindină.Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări, mai ales pe timpul zilei.

MARE

Încă o zi în general frumoasă şi caldă la mare. Soare cât curpinde şi doar noaptea sunt posibile averse slabe. Din când în când vântul va avea unele răbufniri. La amiază vor fi 29 de grade la Gura Portiţei, 28 de grade la Costineşti, Mamaia şi Năvodari, 27 de grade în Neptun şi Vama Veche, iar în apă 23 de grade.

REGIUNI

În regiunile intracarpatice va fio zi caldă de toamnă, iar soarele de peste zi ridică mercurul din termometre la peste 25 de grade în depresiuni şi chiar 31 de în Transilvania unde spre seară sunt aştepate verse cu tunete şi fulgere.Vântul va sufla mai tare în sudul Banatului.

Mai cald decât ar fi normal la acest moment şi în sudul ţării. Maxime de 28 de grade la Craiova, 30 de grade la Alexandria, 32 de grade la Brăila şi Călăraşi, iar în Bărăgan se pot atinge şi 33 de grade. Norii se adună treptat, vântul creşte în intensitate, iar spre seară, izolat, vor fi ploi scurte, însoţite de fenomene electrice.

La fel arată vremea şi în Dobrogea. Soarele predomină în cea mai mare parte a zilei, iar după lăsarea serii sunt posibile averse. Vântul va sufla destul de hotărât în partea sudică a regiunii. La amiază vor fi 28 de grade la Constanţa şi 31 la Tulcea.

În Moldova vremea va fi  însorită şi mai caldă decât ieri.  32 de grade vor fi la Galaţi, 30 de grade în Iaşi , 29 de grade la Bacău şi 26 de grade la Suceava; temperaturi potrivite mai degrabă pentru o zi de vară. Seara şi noaptea înnorările se vor accentua şi pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice şi vânt ceva mai puternic.


VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri vremea va fi în general instabilă. În jumătatea de sud a ţării, local în zona montană şi pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi averse şi descărcări electrice. În Oltenia, Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului cantităţile de apă, vor depăşi izolat 35 l/mp. Vântul va sufla cu putere în majoritatea regiunilor, dar în sud va depăşi 55 km/h la rafală. Temperaturile maxime se vor situa între 23 de grade în Oltenia şi nordul Moldovei şi 30 de grade în sud-est.

Şi în capitală  norii vor fi prezenţi pe tot parcursul zilei, iar seara din aceşti vor cădea  averse cu tunete şi fulgere. Vântul prinde putere şi atinge la rafală 55 km/h . La amiază nu vor fi mai mult de 29 de grade.

Ploile continuă şi joi în Oltenia, Banat şi vestul Munteniei. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de fenomene electrice, iar cantităţile de apă pot fi însemnate. În restul teritoriului, ploi de scurtă durată se vor semnala doar pe arii restrânse, mai ales în zonele de munte. Vântul va continua să sufle cu putere în sud, sud-est ţ şi la munte. Maximele vor fi cuprinse între 22  şi 31 de grade.

În capitală dimineaţa zilei de joi vine cu ploi de scurtă durată. Vântul va mai avea intensificări, iar maxima zilei va fi tot de 29 de grade.