MENIU

Pregătiţi-vă haine groase! Prognoza meteo pe trei zile

<p>Veşti proaste de la METEO</p>

Cerul va fi temporar noros. Va ploua în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde izolat se vor depăşi 15...20 l/mp, iar pe arii restrânse şi în restul ţării. În zona de munte vor predomina ninsorile, iar precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare ar putea să mai apară trecător şi în Dealurile de Vest, Maramureş, nordul Moldovei, precum şi în nordul şi estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, îndeosebi în prima parte a zilei şi va avea viteze mai mari în regiunile sud-vestice şi la munte, cu precădere la altitudinile mari, unde la rafală se vor depăşi 60...70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 17 grade.

În Capitală, o vreme rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Temperatura maximă va fi de 17...18 grade.

La munte, vremea va fi deosebit de rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros şi îndeosebi ziua vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse, predominant sub formă de ninsoare. Îndeosebi în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, izolat se vor depăşi 15...20 l/mp. Vântul va avea intensificări îndeosebi în prima parte a zilei, cu viteze mai mari pe creste, unde la rafală se vor depăşi 60...70 km/h. Valorile termice vor fi în scădere. Asadar, vor fi 3 grade la Paltini si Predeal, 1 la Semenic, 3 la Sinaia si Arieseni, minus 2 pe Ceahlau Toaca 

Joi, vremea se va mentine rece pentru această dată în cea mai mare partea ţării. În vest, centru si nord vor fi înnorări si ploi, iar la munte, în special la altitudini mai mari, se vor semnala predominant ninsori. Pe arii restrânse, in special în nord-vestul ţării şi în zona Muntilor Apuseni, cantitătile de apă pot fi mai însemnate. În restul ţării, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare si doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Maximele vor fi cuprinse, în general, între 9-10 grade in Transilvania si 16 grade la Vaslui si Tulcea. Dimineata, vor fi condiţii de brumă pe arii restrânse, îndeosebi în nordul şi centrul teritoriului.

În capitală, dimineata, in jur de 5 grade si maxima zilei, 14-15 grade.

Vineri vremea va fi tot mai rece decât în mod obisnuit la această dată în vest, nord si centru, iar în restul ţării, apropiată de normal. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 si 18 grade, izolat 19 grade in sud-est. Va ploua în vest, nord si centru si pe arii restrânse în rest, iar seara îndeosebi în sud si în sud-est. În zonele montane, la înăltimi mai mari de 1500 de metri, precipitaţiile vor fi si sub formă de lapovită si ninsoare. Vântul va avea unele intensificări mai ales la munte. Izolat, se va produce brumă.

În Bucureşti, 17-18 grade maxima la amiaza. Spre seară va ploua. 

Mai multe articole despre:
vreme prognoză meteo