MENIU

SCHIMBARE bruscă de VREME! METEO PE TREI ZILE

Vremea se menţine predominant frumoasă şi caldă în sud şi sud–est, unde cerul va fi variabil, iar în primele ore, pe arii restrânse, se va semnala ceaţă. Norii se adună temporar în restul teritoriului şi va ploua în Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Banatului, Transilvaniei şi Moldovei. Vântul va sufla mai tare doar în zonele de munte. În nord, temperaturile sunt mai scăzute decât ieri, doar 13 grade în Bucovina, însă în Lunca Dunării termometrele vor arăta la amiază şi 25 de grade – aşadar temperaturi ce ating limita climatologică a unei zile de vară.

BUCURESTI Frumoasă şi caldă va fi vremea şi în Capitală. Soarele va avea în continuare o prezenţă generoasă, dar se mai adună şi norii, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 8...9 grade, iar maxima se va situa în jurul valorii de 23 de grade.


MUNTE La munte, ploile sunt aşteptate pe arii extinse în Carpaţii Occidentali şi Orientali. În restul zonei montane va predomina o vreme frumoasă, cu cer variabil şi doar izolat ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificãri pe creste. Temperatura aerului va fi mai scăzută decât ieri în masivele din nordul ţării. Doar 13 grade la Stâna de Vale, 8 grade pe Vf Toaca, cu ploaie întreaga zi, însă pe Valea Prahovei vor fi maxime de 16...17  grade. Dimineaţa, pe văi şi în depresiuni, izolat se va semnala ceaţă.


VREMEA PE 2 ZILE
Vremea se va răci în regiunile vestice, unde temporar va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp. În restul teritoriului, va fi în continuare cald pentru această dată, dar mai ales spre seară vor fi averse şi descărcări electrice în Transilvania, Oltenia şi nordul Moldovei. Vântul se intensifică temporar mai ales la munte şi în vestul ţării. Temperaturile maximele vor fi cuprinse între 10...12 grade în Dealurile de Vest şi 24 de grade în sudul Munteniei. În zonele joase, dimineaţa, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

În Bucureşti, de dimineaţă sunt condiţii de ceaţă, însă ziua se anunţă frumoasă şi caldă. Maxima va fi de 22...23 de grade.

Joi vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării, mai accentuat în sud-vest, unde maximele termice vor fi cu aproximativ 10 grade mai mici faţă de miercuri. Doar 7...8 grade vor fi în localităţi din Oltenia şi Dealurile de Vest, în timp ce în Dobrogea, mercurul în termometre va mai atinge la amiază 23 de grade. Norii şi ploile se extind în toată ţara, iar vântul va fi sprinten. În zona de munte vântul suflă cu putere şi apar precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În capitală, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Temperatura maximă, mai scăzută faţă de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 18 grade.

REGIUNI

În regiunile intracarpatice temperaturile sunt agreabile, dar temporar se adună norii şi sunt aşteptate şi ploi. Acestea vor fi pe arii mai extinse în Maramureş şi Crişana. Vântul suflă slab, cel mult moderat, iar termometrele vor arăta la amiază 15 grade la Baia Mare, 17 grade la Oradea, 20 de grade la Timişoara şi Braşov, chiar 21 de grade la Sibiu.

În sud vremea va fi caldă pentru această dată. Temperaturile maxime mai ridicate faţă de ieri, vor fi de 23 de grade la Craiova şi Ploieşti, 22 de grade la Brăila şi 24 de grade la Călăraşi şi Giurgiu, dar aşa cum ne spun meteorologii în Lunca Dunrării pot fi şi 25 de grade.

O zi predominant frumoasă şi mai caldă decât ieri şi în Dobrogea. Cerul va fi temporar noros, vântul slab până la moderat, iar la amiază vor fi 21 de grade la Constanţa şi 22 de grade la Tulce – peste mediile climatologice cu 5...6 grade.

În jumătătea de nord a Moldovei va fi o zi ploioasă şi se va răci semnifcativ faţă de ieri: doar 13 grade maxima de la Suceava (unde ieri la amiază erau 21...22 de grade). În sudul regiunii este mai mult soare, ploile sunt posibile pe arii restrânse, astfel la Galaţi vor fi 22 de grade, iar la Focşani 21 de grade.

Mai multe articole despre:
munte Bucureşti vreme prognoză meteo regiuni