MENIU

COD PORTOCALIU de INUNDAŢII ÎN GIURGIU; COD GALBEN în alte 3 judeţe. 4 morți și mai mulţi dispăruţi

COD ROŞU de inundaţii în Teleorman. Patru morți și mai multe persoane dispărute

INUNDATII. Avertizarea cod roşu de inundaţii din Teleorman a fost ridicată. COD PORTOCALIU: Un sector din râul Neajlov, în judeţul Giurgiu, rămâne sub cod portocaliu, iar râurile Călmăţui, Vedea, Teleorman, Sabar, Ialomiţa şi Pârâul Câinelului, din judeţele Teleorman, Giurgiu şi Ialomiţa, râmân sub avertizare de cod galben, până miercuri, la 16.00, potrivit unei noi avertizări hidrologice. Un număr de 65 de persoane din Teleorman sunt încă evacuate din locuinţe, iar 14 localităţi din judeţ sunt afectate de inundaţii marţi, viiturile afectând zeci de kilometri de drum, poduri şi podeţe, dar şi sedii ale unor agenţi economici, respectiv o moară, un magazin şi un bar.

INUNDATII. UPDATE COD PORTOCALIU. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a actualizat avertizarea emisă marţi dimineaţă pentru aceste sectoare.

Potrivit noii avertizării hidrologice, până miercuri, la ora 16.00, râul Neajlov sector aval S.H. Vadu Lat (judeţul Giurgiu) va fi sub cod portocaliu.

Tot până atunci, vor fi sub cod galben râul Călmăţui (judeţul Teleorman), Pârâul Câinelui sectorul amonte S.H. Vârtoapele - confluenţa cu râul Vedea (judeţul Teleorman), râul Vedea - care până marţi dimineaţă a fost sub cod roşu - în aval, la confluenţa cu râul Teleorman (judeţul Teleorman), râul Teleorman sector S.H. Teleorman - confluenţă cu Vedea (judeţul Teleorman), râul Sabar aval Poenari (judeţ Giurgiu) şi râul Ialomiţa sector aval S.H. Coşereni (judeţul Ialomiţa).


UPDATE:  Potrivit informaţiilor oferite, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, 14 localităţi sunt afectate, marţi dimineaţă, de inundaţii.

Printre localităţile afectate se numără municipiul Alexandria, unde apa a intrat în 33 de anexe gospodăreşti, iar viiturile au afectat un pod.

De asemenea, sunt afectate de inundaţii comunele Tătărăştii de Sus, Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca, Dideşti, Balaci, Vîrtoape, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti, Storobăneasa, Frumoasa şi Călineşti.

Un număr de 27 de sate din cele 13 comune au fost inundate în urma revărsării râurilor Teleorman, Vedea, Burdea, Tecuci, Câinelui şi a afluenţilor acestora.

Cel mai nou bilanţ dat publicităţii de ISU Teleorman arată că, marţi, sunt inundate 168 de case, 360 de curţi, 679 de anexe gospodăreşti, o moară, un magazin, un bar şi sunt colmatate 744 de fântâni.

Viiturile au afectat 29 de podeţe, două poduri, aproape 40 de kilometri de drumuri comunale, doi kilometri de drum forestier şi zece kilometri de drumuri judeţene.

 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a actualizat avertizarea emisă luni, codul roşu de inundaţii de pe râul Vedea, aval confluenţă cu râul Teleorman (judeţul Teleorman) şi Râul Câinelui sectorul amonte S.H. Vârtoapele - confluenţa cu râul Vedea (judeţul Teleorman) fiind ridicat marţi dimineaţă.

Potrivit noii avertizării hidrologice, până marţi, la ora 18.00, sunt posibile creşteri de debite şi niveluri, din cauza propagării viiturilor formate anterior, care ar putea să ducă la depaşiri ale cotelor de atenţie şi de inundaţie.

Astfel, marţi, de la ora 09.00 până la ora 18.00, râul Neajlov sector aval S.H. Vadu Lat (judeţul Giurgiu) va fi sub cod portocaliu.

Tot până la ora 18.00 vor fi sub cod galben râul Călmăţui (judeţul Teleorman),Pârâul Câinelui sectorul amonte S.H. Vârtoapele - confluenţa cu râul Vedea (judeţul Teleorman), râul Vedea - care până marţi dimineaţă a fost sub cod roşu - în aval, la confluenţa cu râul Teleorman (judeţul Teleorman), râul Teleorman sector S.H. Teleorman - confluenţă cu Vedea (judeţul Teleorman), râul Sabar aval Poenari (judeţ Giurgiu) şi râul Ialomiţa sector aval S.H. Coşereni (judeţul Ialomiţa).

Marţi dimineaţă au fost ridicate şi codurile portocaliu şi galben de pe celelalte râuri avertizate anterior.

UPDATE: Numărul morților a ajuns la patru. Gabriel Oprea a declarat că nu au fost pierderi de vieţi omeneşti imputabile modului de gestionare a inundaţiilor, însă au murit patru persoane, date iniţial dispărute, ca urmare a "unor acţiuni voluntare, uneori inconştiente".

Codul roşu de inundaţii se menţine pe sectoare din râul Vedea şi afluentul său, Râul Câinelui, în judeţul Teleorman, până marţi, la ora 18.00, potrivit unei noi avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

Avertizarea de cod roşu se menţine pe râul Vedea aval confluenţă cu râul Teleorman (judeţul Teleorman) şi Râul Câinelui sectorul amonte S.H. Vârtoapele - confluenţa cu râul Vedea (judeţul Teleorman). Avertizarea a fost instituită la nivel local şi va fi în continuare detaliată şi actualizată, funcţie de evoluţia situaţiei hidrologice, de către Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea.

Tot până marţi seară, este cod galben de inundaţii pe Ialomiţa sector aval confluenţă cu râul Prahova - S.H. Ciochina (judeţul Ialomiţa), pe Teleorman sector S.H. Teleorman - confluenţă cu Vedea (judeţul Teleorman), pe râul Neajlov sector aval S.H. Moara din Groapă (judeţul Giurgiu).

Rămân sub cod galben râul Călmăţui (judeţul Teleorman), Vedea pe sectorul aval Văleni - amonte confluenţă cu Teleorman (judeţul Teleorman), râul Teleorman sector aval S.H. Tătărăştii de Sus - amonte S.H. Teleorman (judeţul Teleorman), Sabar şi afluentul său Ciorogârla pe sectorul aferent judeţelor Giurgiu şi Ilfov, râul Ialomiţa sector aval S.H. Ciochina (judeţul Ialomiţa) şi Buzău aval S.H. Baniţa (judeţul Brăila).


UPDATE: Peste o sută de persoane din județul Teleorman sunt, în continuare, cazate la rude după ce au fost evacuate din calea apelor, alți 30 de oameni sunt izolați în satul Beuca, iar zeci de kilometri de drumuri și aproape 2.000 de hectare de teren sunt inundate, scrie MEDIAFAX.

Potrivit datelor furnizate, luni, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman, un număr de 30 de persoane sunt în continuare izolate în satul Beuca, din cauza apelor. Pompierii au evacuat din calea viiturilor 117 oameni care locuiesc acum la rude, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un număr de 86 de sate şi comune au fost inundate şi 248 de persoane au fost evacuate, sâmbătă şi duminică, în judeţele aflate sub avertizări hidrologice, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Interne şi vicepremierul Gabriel Oprea.

Potrivit lui Oprea, sâmbătă şi duminică, angajaţii MAI au intervenit în 2.216 situaţii de urgenţă, dintre care 176 în judeţele afectate de inundaţii. Totodată, din cele 1.663 de misiuni pentru asistenţă medicală, 372 au fost efectuate în judeţele afectate de inundaţii.

Oprea a mai precizat că 188 de acţiuni ale angajaţilor MAI au vizat evacuarea apei din locuinţe şi gospodării, 14 - consolidarea unor diguri de apărare şi patru - alimentarea cu peste 3.200 de litri de apă potabilă.

"Structurile Ministerului Afacerilor Interne, alături de prefecţi şi membrii comitetelor judeţene şi locale, precum şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă trebuie să continue şi continuă să acţioneze la acestă oră pentru înlăturarea fenomenelor meteo-hidrologice, în special în judeţele aflate sub cod roşu - Teleorman, Ialomiţa şi Prahova - şi cod portocaliu - Ilfov, Olt, Dâmboviţa, Giurgiu", a declarat Oprea.

Viceprim-ministrul s-a referit şi la "un aspect despre care s-a tot vorbit în ultimele două zile, acela al reţinerii manifestate de unii cetăţeni de răspunde ca atare la recomandarea autorităţilor de a părăsi locuinţele din localităţile inundate".

"Putem înţelege că fiind în preajma sărbătorilor de Paşte, oamenilor le vine greu să-şi abandoneze locuinţele, bunurile şi ceea ce fiecare şi-a pregătit pentru aceste zile. Însă, întotdeauna, viaţa trebuie să fie pe primul loc. Aşa înţelegem noi, autorităţile, aşa ar trebui să înţeleagă şi cetăţenii", a declarat Gabriel Oprea.


UPDATE: Ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea a anunţat, luni, la MAI, că cinci persoane au fost dispărute ca urmare a traversării voluntare a unor cursuri de apă, contrar atenţionărilor autorităţilor.

În urma acţiunilor de căutare, cele două persoane dispărute din Olt şi Prahova au fost găsite decedate, a anunţat Oprea.

INUNDATII. Reprezentanţi ai MAI au precizat pentru MEDIAFAX că este vorba de un bătrân de 80 de ani din Poboru, judeţul Olt, şi de un alt bărbat din Bucov, judeţul Prahova, care a căzut de pe un pod.

În continuare este dispărut un copil de 13 ani din localitatea Surduleşti, judeţul Argeş, acesta fiind căutat cu efective sporite de polpulaţie, poliţie, jandarmerie şi angajaţi ai inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, a mai spus Oprea.

De asemnea, sunt căutaţi doi buzoieni dispăruţi, sâmbătă, după ce barca în care se aflau împreună cu alte trei persoane s-a răsturnat pe râul Buzău

INUNDATII. UPDATE: Peste 2.500 de hectare de terenuri agricole, pășuni și păduri din județul Giurgiu sunt inundate în urma ploilor din ultima săptămână iar două podețe, două drumuri județene și două comunale sunt afectate de deversarea apelor din albiile râurilor, scrie Agerpres.

'Râurile Neajlov și Dâmbovnic se află sub atenționare de cod portocaliu de inundații din cauza creșterii cotelor apelor, motiv pentru care șapte primării au luat măsuri specifice și au instituit serviciul de permanență', a declarat luni, pentru AGERPRES, șeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Dragoș Stoica.

INUNDATII. UPDATE:
Gabriel Oprea a declarat că nu au fost pierderi de vieţi omeneşti imputabile modului de gestionare a inundaţiilor, însă au murit patru persoane, date iniţial dispărute, ca urmare a "unor acţiuni voluntare, uneori inconştiente".

 

Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) informează că, luni dimineaţă, se înregistrează un vârf maxim de viitură pe râul Vedea, la confluenţă cu râul Teleorman, viitură care se va menţine pe tot parcursul zilei, iar 14 comune din judeţul Teleroman sunt sub avertizare de cod roşu de inundaţii, informează MEDIAFAX.

Viitura s-a format pe râul Vedea în cursul nopţii şi, în prezent, se propagă în aval de Alexandria.
În cursul nopţii, Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, a instituit cod roşu local pe râul Vedea aval confluenţă cu râul Teleorman, în judeţul Teleorman, pentru următoarele comune : Storobăneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Conteşti, Bragadiru, Bujoru şi Năsturelu.
Totodată, se menţine cod roşu pe Râul Câinelui sectorul amonte SH Vârtoapele - confluenta cu râul Vedea, judeţul Teleorman, pentru următoarele comune: Siliştea Gumeşti, Ciolăneşti, Necşeşti, Vârtoape, Călineşti şi Mavrodin.

INUNDATII. ANAR recomandă ca populaţia din aceste zone să ţină cont cu stricteţe de măsurile impuse de comitetul local şi inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă şi să evite plimbarea pe malul apelor sau prin ape, precum şi orice alte activităţi care se desfăşoară în proximitatea apelor.
Echipele Apelor Române acţionează cu utilaje şi oameni, acordând suport autorităţilor locale şi inspectoratului judeţean pentru situaţii de urgenţă (ISJU).

În cursul nopţii, s-au întărit liniile de apărare cu saci şi s-au supraînălţat digurile cu saci de nisip, cu până la 30 cm, în vederea protejării localităţilor.

Conducerea ANAR se află pe teren la această oră, pentru supervizarea situaţiei de la faţa locului şi luarea unor alte măsuri suplimentare de apărare a populaţiei şi a bunurilor.
Întrucât situaţia în zonă este foarte dificilă, ea necesită intervenţia forţelor armate (ISJU, Jandarmerie), în vederea consolidării liniilor de apărare construite, astfel încât populaţia să fie protejată.

INUNDATII. UPDATE: Numărul persoanelor evacuate şi al celor izolate în urma inundaţiilor care afectează mai multe localităţi din Teleorman a crescut în ultimele ore, un bilanţ al ISU arătând că duminică la prânz peste o sută de persoane erau izolate din cauza apelor şi peste 60 fuseseră evacuate.

Potrivit celui mai recent raport dat publicităţii de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, în ultimele ore numărul persoanelor care au fost evacuate din casele lor, fiind nevoite să plece la rude din locuinţele inundate a crescut de la 43 la 62 de persoane, iar numărul oamenilor care au rămas izolaţi din cauza viitorilor a ajuns la 103, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, potrivit aceluiaşi bilanţ, peste 700 de animale au fost evacuate. Astfel, conform datelor furnizate de ISU Teleorman, duminică la orele prânzului 38 de persoane erau izolate în comuna Tătărăştii de Jos, satul Obartu, iar alte 65 de persoane sunt izolate în satul Beuca, din comuna cu acelaşi nume.

INUNDATII. Duminică, sunt în continuare inundate 305 curţi, 638 de anexe gospodăreşti, 65 de case şi o bază sportivă. Apele revărsate ale râurilor Teleorman, Câinelui şi ale pâraielor Tecuci şi Burdea au continuat să inunde sute de hectare de terenuri, păşuni şi pădure.

Astfel, cel mai nou bilanţ dat publicităţii de ISU Teleorman arată că au fost inundate în total 1.172 hectare de teren arabil, 493 hectare de păşuni şi fâneţe, 222 de hectare de păduri.

INUNDATII. Teleorman:Sat izolat din cauza inundaţiilor care au afectat sute de gospodării şi terenuri din judeţ

O localitate din judeţul Teleorman este izolată, duminică seară, în urma inundaţiilor care au afectat sute de gospodării, aproape 2.000 de hectare de terenuri şi care au provocat pagube însemnate infrastructurii rutiere, făcând impracticabili zeci de kilometri de drumuri.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, satul Obartu, din comuna Tătărăştii de Jos, a rămas izolat, duminică seară, după ce apele râului Teleorman s-au revărsat, 38 de persoane fiind izolate în această localitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alţi 35 de oameni sunt sinistraţi în satul Beuca, comuna Beuca, după ce pârâul Burdea s-a revărsat într-o zonă neîndiguită, iar de pe versanţi s-au scurs cantităţi mari de apă.
Un număr de 84 de persoane au fost evacuate din calea apelor în localităţile Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca, Dobroteşti şi Siliştea Gumeşti.

Datele centralizate duminică seară de ISU Teleorman arată că în acest judeţ 11 comune au fost inundate, fiind vorba despre Tătărăştii de Sus, Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca, Dideşti, Dobroteşti, Balaci, Vîrtoape, Siliştea Gumeşti şi Storobăneasa. În aceste comune au fost inundate 104 case, 320 de curţi, 641 de anexe gospodăreşti şi o bază sportivă.

INUNDATII. UPDATE: Autorităţile prahovene iau în calcul posibilitatea evacuării parţiale a unei cantităţi de apă din barajul de la Paltinu întrucât gradul de umplere a lacului de acumulare se apropie de limita maximă în urma ploilor, în această situaţie populaţia urmând să fie prevenită despre o eventuală viitură.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Prahova, sâmbătă, gradul de umplere al barajului de la Paltinu, pe Valea Doftanei, se apropie de 94 la sută, o parte din apa acumulată în baraj fiind folosită pentru producerea de energie electrică, însă autorităţile nu exclud posibilitatea ca barajul să fie parţial golit, situaţie în care este posibilă producerea unor viituri pe Valea Doftanei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În acest moment, gradul de umplere al Barajului Paltinu se apropie de 94%. Apa în exces se evacuează prin uzinare pentru producerea de energie electrică (15 mc/s). Este analizată posibilitatea deschiderii parţiale a golirii de fund, dacă va fi necesară evacuarea unui debit suplimentar de 12 mc/s. În acest caz ISU va lua măsuri pentru prevenirea populaţiei de pe traseul unei eventuale viituri pe valea râului Doftana", se arată într-un comunicat dat publicităţii, sâmbătă, de Prefectura Prahova.

Codul roşu de inundaţii instituit pe mai multe sectoarea ale unor râuri din Teleroman şi Olt a fost extins pentru localităţi din Ialomiţa şi Prahova, informează Administraţia Naţională "Apele Române".

INUNDATII. UPDATE: Codul roșu a fost prelungit până luni.

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, a instituit, sâmbătă seară, cod roşu local pe râul Teleorman, judeţul Teleorman, pentru următoarele comune: Tătărăştii de Sus (sectorul este îndiguit şi mai există o gardă de apărare de 20 cm), Tătărăştii de Jos, Trivale Moşteni, Olteni şi Orbeasca, şi pe râul Vedea sectorul SH Buzeşti - SH Văleni, judeţul Olt, în zona localităţilor Icoana şi Ursoaia.

Avertizearea va fi menţinută până luni şi a fost instituită în plus şi pe Pârârul Câinelui, afluent al Vedei, la staţia Vârtoapele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ANAR, codul roşu este instituit în condiţiile în care aceste râuri se situează peste cota de pericol de peste 24 de ore. În zonele îndiguite, cursurile de apă se află la limita de tranzitare a digurilor.

INUNDATII. Potrivit avertizărilor comunicate anterior de ANAR, până duminică la ora 18.00 este cod portocaliu de inundaţii pe râurile: Coşuştea (judeţul Mehedinţi), pe Jiu la Răcari - sector îndiguit (judeţul Dolj), pe Olteţ amonte S.H. Oteteliş şi pe afluentul său Cerna (judeţul Vâlcea), pe Vedea amonte S.H. Văleni, pe Teleorman amonte de S.H. Telorman şi pe Pârâul Valea Câinelui aval S.H. Vârtoapele (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), pe Dâmbovnic şi pe Neajlov sector aval confluenţă Dâmbovnic - S.H. Vadu Lat (judeţele Teleorman şi Giurgiu), Teleajen aval S.H. Moara Domnească, Cricovul Sărat şi pe râul Prahova aval de confluenţa cu Cricovul Sărat (judeţul Prahova).

Totodată, este cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Caraş, Nera, Cerna (judeţul Caraş-Severin), Drincea (judeţul Mehedinţi), Desnăţui (judetul Dolj), Jiu - sector aval Sadu (judeţele Gorj şi Dolj) şi pe unii afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior (judeţele Gorj, Dolj şi Mehedinţi), Lotru, Olteţ şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea şi Dolj, pe Vedea aval S.H. Văleni şi pe celelalte râuri din bazinul Vedea şi pe Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman), pe râurile din bazinele superioare ale Argeşului şi Dâmboviţei (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), Neajlov şi Sabar (judeţele Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov), pe Ialomiţa, Prahova şi unii afluenţi (judeţele Dâmboviţa şi Prahova), pe afluenţii Buzăului mijlociu şi inferior din judeţul Buzău şi pe Putna (judeţul Vrancea).


INUNDATII. Ca urmare a evoluţiei situaţiei hidrologice actuale şi a prognozei meteorologice pentru următoarele ore, Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR), prin Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, a instituit cod roşu local pe râul Teleorman, judeţul Teleorman, pentru următoarele comune: Tătărăştii de Sus (sectorul este îndiguit şi mai există o gardă de apărare de 20 cm), Tătărăştii de Jos, Trivale Moşteni, Olteni şi Orbeasca, şi pe râul Vedea sectorul SH Buzeşti - SH Văleni, judeţul Olt, în zona localităţilor Icoana şi Ursoaia.

Această din urmă zonă nu este apărată de lucrări de îndiguire, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt intervenind cu suport tehnic al echipelor Apelor Române, pentru protecţia populaţiei şi bunurilor, sub coordonarea prefectului judeţului Olt, Silviu Neacşu.

Ambele râuri se află la limita de tranzitare a digurilor şi pot apărea probleme chiar şi pe sectoarele îndiguite.

Avertizarea de cod roşu pe aceste sectoare este valabilă până duminică la ora 12.00.

INUNDATII. Codul roşu este instituit prevenitiv pentru localităţile menţionate, pentru ca autorităţile locale să fie vigilente în cazul în care s-ar impune, pe lângă monitorizare şi intervenţie, luarea unor măsuri suplimentare pentru populaţie, precum evacuarea oamenilor şi a bunurilor acestora.

În continuare, pot apărea probleme deosebite pe râurile mici, necadastrate, în toate judeţele aflate sub avertizare, precum şi din fenomenul de băltire, din cauza precipitaţiilor abundente, cu caracter local, din ultimele 24 de ore, mai arată ANAR.

Administraţia recomandă ca populaţia din aceste zone să ţină cont cu stricteţe de măsurile impuse de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă.

INUNDATII. Până duminică la ora 18.00 este cod portocaliu de inundaţii pe râurile: Coşuştea (judeţul Mehedinţi), pe Jiu la Răcari - sector îndiguit (judeţul Dolj), pe Olteţ amonte S.H. Oteteliş şi pe afluentul său Cerna (judeţul Vâlcea), pe Vedea amonte S.H. Văleni, pe Teleorman amonte de S.H. Telorman şi pe Pârâul Valea Câinelui aval S.H. Vârtoapele (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), pe Dâmbovnic şi pe Neajlov sector aval confluenţă Dâmbovnic - S.H. Vadu Lat (judeţele Teleorman şi Giurgiu), Teleajen aval S.H. Moara Domnească, Cricovul Sărat şi pe râul Prahova aval de confluenţa cu Cricovul Sărat (judeţul Prahova).

Totodată, este cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Caraş, Nera, Cerna (judeţul Caraş-Severin), Drincea (judeţul Mehedinţi), Desnăţui (judetul Dolj), Jiu - sector aval Sadu (judeţele Gorj şi Dolj) şi pe unii afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior (judeţele Gorj, Dolj şi Mehedinţi), Lotru, Olteţ şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea şi Dolj, pe Vedea aval S.H. Văleni şi pe celelalte râuri din bazinul Vedea şi pe Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman), pe râurile din bazinele superioare ale Argeşului şi Dâmboviţei (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), Neajlov şi Sabar (judeţele Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov), pe Ialomiţa, Prahova şi unii afluenţi (judeţele Dâmboviţa şi Prahova), pe afluenţii Buzăului mijlociu şi inferior din judeţul Buzău şi pe Putna (judeţul Vrancea).