MENIU

Avertizare METEO: Furtuni cu grindină, acum! Ce județe sunt afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă după-amiază o avertizate de tip COD GALBEN de furtună, pentru mai multe județe ale țării.

COD GALBEN Valabil de la : 04-05-2019 ora 18:50 până la : 04-05-2019 ora 19:50

In zona : Județul Suceava: Rădăuți, Cajvana, Siret, Marginea, Arbore, Zvoriștea, Todirești, Frătăuții Noi, Dărmănești, Milișăuți, Frătăuții Vechi, Grănicești, Volovăț, Horodnic de Sus, Dornești, Satu Mare, Adâncata, Bilca, Mitocu Dragomirnei, Hânțești, Pătrăuți, Stroiești, Bălcăuți, Iaslovăț, Zamostea, Voitinel, Grămești, Calafindești, Gălănești, Botoșana, Horodnic de Jos, Sucevița, Mușenița, Comănești, Poieni-Solca, Șerbăuți, Burla;
Județul Botoşani: Șendriceni, Vârfu Câmpului, Dersca, Hilișeu-Horia, Mihăileni, Cândești, Văculești, Lozna;

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, grindină de mici dimensiuni, averse ce vor cumula 20...25 l/mp

Un fenomen extrem de rar lovește România

Fenomen meteo impresionant, în județul Hunedoara. „Seamănă cu un monstru!

Val de aer polar

Duminică, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în jumătatea vestică a teritoriului.

Izolat va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în regiunile estice, nord-estice și sud-estice, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime, ușor mai coborâte față de sâmbata, se vor încadra între 17 și 23 de grade, cu cele mai mari in Lunca Dunarii.

În capitală vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, spre seară. Dimineata, 10-12 grade si temperatura maximă, 22...24 de grade.

Luni, vremea va fi în general instabilă. În cea mai mare parte a țării se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și izolat căderi de grindină. Local cantitățile de apă vor fi mai însemnate, iar pe crestele montane treptat precipitațiile vor fi mixte. Local și temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime, sub 20 de grade in vestul, nordul si centrul ţării până la 13-14 grade în depresiuni si intre 20 si 25 in restul ţării, la Giurgiu.

În Bucureşti, vremea va fi instabilă. Temporar vor fi averse și descărcări electrice în cursul după-amiezii și al serii. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în timpul averselor. Dimineaţa, 12-14 grade si la amiaza, în jur de 24 de grade.

Marți, răcirea continuă. Va fi mai frig în special în vest, în nord-vest, dar și în centru. În București, temperatura maximă va fi de 13-14 grade. 

COD GALBEN Valabil de la : 04-05-2019 ora 18:35 până la : 04-05-2019 ora 19:30
In zona : Județul Bistriţa-Năsăud: Bistrița, Teaca, Lechința, Josenii Bârgăului, Dumitra, Livezile, Șintereag, Chiochiș, Șieu-Măgheruș, Nușeni, Șieu, Matei, Budacu de Jos, Șieu-Odorhei, Mărișelu, Dumitrița, Galații Bistriței, Cetate, Budești, Sânmihaiu de Câmpie, Miceștii de Câmpie;
Se vor semnala : descărcări electrice, averse care vor cumula local 20...25 l/mp, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului

Mai multe articole despre:
meteo furtuna prognoza vremea