MENIU

Schimbări radicale de Paște în România. Țara se împarte în două: zonele afectate de ploi și zonele în care va fi soare

Potrivit celor mai recente informații de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), prognoza meteo pentru săptămâna viitoare indică ploi de Paște în jumătatea de est a țării, în timp ce în cealaltă jumătate se anunță o vreme frumoasă.

Cum va fi vremea de Paște în 2024

Elena Mateescu, directorul ANM, a declarat vineri, în cadrul unei emisiuni televizate, că este posibil să avem o vreme frumoasă de Paște, mai ales în jumătatea estică a țării, cu excepția părții de vest, unde se pot înregistra averse locale în după-amiaza și seara de duminică spre luni.

Temperaturile maxime prognozate pentru ziua de duminică vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade Celsius, în special în vest și sud-est, cu 22 de grade în Capitală, 15-18 grade pe litoral și condiții meteorologice favorabile. În noaptea de sâmbătă spre duminică, minimele vor fi între 4 și 13-14 grade în vestul țării și 10 grade în București.

Duminică, se așteaptă o vreme mai caldă, cu temperaturi de până la 27 de grade Celsius în estul țării. Totuși, în Oltenia, Crișana și Muntenia, dar și în sud-est, sunt posibile averse locale cu 15-20 de litri pe metru pătrat.

Cum este vremea la mare de Paște

Pe litoral, temperatura va fi normală din punct de vedere termic, cu 19-20 de grade și temperatura apei mării de 14-15 grade.

În debutul săptămânii viitoare, luni și marți, se așteaptă temperaturi de 26-27 de grade Celsius în regiunile extracarpatice, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit.

Prognoza meteo indică o varietate de condiții meteorologice în întreaga țară în perioada sărbătorilor de Paște, însă temperaturile vor fi predominant călduroase, în special în est și sud-est.