MENIU

Ziarul lui Berlusconi o acuză pe Carla Bruni-Sarkozy de "lipsă de maniere"

Foto: meaningfuldistractions.files.wordpress.com

Il Giornale, ziarul familiei Berlusconi, a acuzat-o vineri pe Carla Bruni-Sarkozy de "lipsă de maniere" pentru că a ignorat întâlnirile organizate de soţiile liderilor din G8, printre care una cu Papa.

"Doamna Sarkozy a dezertat, fără ruşine, de la toate întâlnirile, de la cea cu Papa până la cea cu sinistraţii", scrie ziarul. "Cineva ar trebui să-i spună 'primei doamne' că snobismul la puterea X la noi poartă numele de lipsă de maniere", potrivit cotidianului.

Carla Bruni-Sarkozy a decis să vină în Italia joi seară şi astfel nu a asistat nici la întâlnirile soţiilor liderilor cu Papa, miercuri, nici la vizita colectivă de joi dimineaţă la corturile sinistraţilor din L'Aquila, oraş devastat de un cutremur în aprilie. Soţia preşedintelui francez s-a revanşat însă printr-o vizită la persoanele fără adăpost din oraş, în această dimineaţă.

Il Giornale a recunoscut totuşi că soţia liderului francez a fost mereu "foarte atentă la cauza celor nefericiţi". "Însă, prin comportamentul pe care l-a avut la G8, chiar şi caritatea miroase urât. Ea nu miroase urât din cauza orientării de stânga a primei doamne, ci din cauza simplei dorinţe de a fi în prim-plan", scrie cotidianul.

"Poate că dorea să pară cea mai gentilă de la summit? Făcând ce a făcut, ea rămâne ceea ce este. Numai 'cea mai sexy'", conchide ziarul.