MENIU

Zegrean, după respingerea celor patru candidați la șefia DNA: Persoana lor nu e agreeată

Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean susține că are unele îndoieli în privința deciziei Ministerului Justiției de a respinge toate cele patru candidaturi la pentru șefia DNA, deoarece unii dintre candidați dețin deja funcții de conducere.

”Toți acești concurenți, sau trei dintre ei, sunt în structurile de conducere ale DNA. Deci procurorul general șef adjunct mă gândeam că îndeplinea condițiile pentru a fi acolo. Dacă ar fi să luăm în serios ce se întâmplă, ar trebui ca ei să fie demiși de acolo dacă niciunul dintre ei nu e în stare să îndeplinească funcția de procuror general, nici cea de procuror general adjunct nu poate să o îndeaplinească, pentru că sunt momente în care trebuie să-l înlocuiască pe procurorul general. Deci, nu vreau să intru în amănunte, este doar așa un fel de a mă juca, pentru că văd că și ministerul se joacă”, a afirmat Zegrean, la Digi24.

Fostul președinte al Curții Constituționale a mai precizat că DNA poate fi condusă încă o perioadă de șeful interimar, Anca Jurma.

Totodată, acesta a adăugat că, în opinia sa, cei patru candidați n-ar trebui să mai încerce încă o dată să obțină postul. ”Nu este un examen de admitere pe care să-l mai dai încă o dată. Persoana lor nu este agreeată pentru acest post”, a mai spus Zegrean.

Mai multe articole despre:
CCR zegrean