MENIU

Acuzații: Operații FICTIVE la Spitalul Pantelimon! Anchetă BOMBĂ: Mărturiile pacienților

Acuzații: Operații FICTIVE la Spitalul Pantelimon! Anchetă BOMBĂ

 O nouă serie de informații halucinante, din interiorul Spitalului Sfântul Pantelimon, iese la iveală. De data aceasta este vorba despre operații fictive care s-ar fi făcut în această unitate spitalicească, potrivit unei anchete Cetățeanul.net. Informațiile despre intervențiile fictive au fost confirmate de către medici din cadrul spitalului, dar pentru a verific, jurnaliștii au contactat mai mulți pacienți care ar fi fost operați numai „pe hârtie”, în fața cărora s-au prezentat ca fiind de la registratura spitalului. Primul dintre ei este o femeie care apărea în documentele spitalului că a fost operată pentru un abces inghinal. Pacienta spune, însă, că s-a internat la Pantelimon pentru un RMN la coloană și că nu a fost operată. Femeia a precizat că și ea a fost mirată că a apărut în biletul de externare ca fiind operată pentru un abces pe care nu l-a avut niciodată.

Jurnalist: Ați fost internată la noi în luna februarie, pe 13 februarie -14 și vă sun cu o problemă un pic mai neplăcută. Dumneavoastră ați fost operată la noi și dintr-o eroare nu vi s-a cerut coplata pentru operație, pentru abces inghinal.

Pacientă: Ce trebuie să fac?

Jurnalist: Trebuie cumva să veniți la noi să ne aduceți plata aceea de 10 lei, când puteți dumneavoastră.

Pacientă: Eu am fost acolo să fac un RMN, cu trimitere de la Neurochirurgie. Și m-am trezit cu CD-ul și cu externarea, mă rog... nici nu m-am uitat pe ea. Deci, nu m-am operat.

Jurnalist: Nu v-ați operat?

Pacientă: Nu. M-ați întrebat de operație și nu știam ce o fi, că nu știu ce mă întrebați.

Jurnalist: Dar aici în fișa dumneavoastră de ieșire, în biletul nostru de externare apare că v-ați operat de abces inghinal dreapta. Deci, nu v-ați operat?

Pacientă: Nu, nu… A fost doar un control, un RMN.

În alte cazuri descoperite de ziarul „Cetățeanul”, pacienți care au venit la Pantelimon pentru simple bandaje elastice, apar fictiv că au fost supuși unor intervenții în Blocul Operator, când în realitate li s-a aplicat bandaj în ambulatoriu. Această manevră ar fi folosită, potrivit managerului unui alt spital, pentru a crește indicele ICM, adică gradul de complexitate a intervenției medicale și de a „stoarce” astfel sume mai mari de la Casa de Asigurări de Sănătate. La rândul lor, medicii care au tratat pacienții în ambulatoriu, și-ar crește veniturile, pentru că ar fi prestat intervențiile „complexe” în Blocul Operator.

Și alți pacienți au fost întrebați dacă au fost tratați sau supuși unor intervenții în Blocul Operator. Toți au spus că au fost tratați la parter, unde se află ambulatoriul și secția Ortopedie.

Jurnalist: Ați avut o intervenție la noi pe 21 martie

Pacientă: Da.

Jurnalist: La ortopedie. Vi s-a aplicat un bandaj.

Pacientă: Da.

Jurnalist: Întrebarea mea este: ați făcut această intervenție la camera 22, acolo lângă ambulatoriu, sau v-au dus în blocul operator?

Pacientă: Dar, nu am avut o intervenție, doar bandajare. Atât.

Jurnalist: La ambulatoriu, la camera 22?

Pacientă: Acolo, da.

Jurnalist: Nu v-au dus în blocul operator?

Pacientă: Nu, n-am fost niciodată acolo…

 

Aceleași lucruri sunt confirmate de alți doi pacienți.

Jurnalist: Deci n-ați fost în blocul operator, ați fost la ambulatoriu, la parter acolo?

Pacient: Da, da, la parter. Am avut umărul puțin deplasat.

Nu v-a dus în blocul operator, ați fost în haine de stradă, nu?

Pacient: Da, da.

Jurnalist: N-ați fost la etajul 2 la blocul operator?

Pacient: Nu, nu, nu. Jos mi s-a pus ghipsul.


Potrivit celor de la cetățeanul.net, astfel de fapte pot fi clasificate drept fraude la Bugetul Asigurărilor de Sănătate, fals în acte, dar și alte posibile infracțiuni. 

Val de morți suspecte în Spitalul "Sfântul Pantelimon", din București. Ministrul Sănătății trimite Corpul de Control

Mai multe articole despre:
pantelimon operatii