MENIU

Zeci de şomeri au stat toată noaptea la coadă, la AJOFM Braşov

Foto: RTV

Zeci de şomeri braşoveni au stat toată noaptea la coadă la Agenţia Judeţeană pentru ocuparea Forţei de Muncă. Oamenii vor să fie siguri că li se va face mai repede dosarul de şomaj. Responsabilii Agenţiei spun că aglomeraţia este cauzată de disponibilizările din ultima perioadă din judeţul Braşov.

Oamenii vin încă de noaptea la AJOFM, ca să prindă un bon de ordine. În funcţie de personalul care poate fi mobilizat la primirea dosarelor, agenţia eliberează între 50 şi 100 de bonuri pe zi.

"Facem faţă cu greu, e adevărat. Se întâmplă pentru că sunt disponibilizări individuale, care nu au obligaţia să anunţe la AJOFM", a declarat Cristina Trifan, purtătorul de cuvânt AJOFM Braşov.

De câteva săptămâni, în fiecare dimineaţă se adună în faţa AJOFM zeci de braşoveni care au rămas fără loc de muncă din cauza crizei economice. Sala de aşteptare este deschisă încă de la 6 dimineaţa şi se umple de oameni veniţi să-şi depună dosarele pentru şomaj.

"Cred că 10 persoane preiau numai dosare, deocamdată. Iar dacă numărul va creşte, cine este disponibil va prelua dosare", a mai declarat Cristina Trifan.

De la începutul anului şi până acum, rata şomajului în judeţul Braşov a crescu cu mai mult de un procent, ajungând la 5,5%.