MENIU

Zeci de mii de americani au protestat împotriva administraţiei Obama

Protestatarii i-au reproşat lui Barack Obama că, prin politicile sale, duce America spre socialism
Foto: RTV

La nouă luni de la preluarea mandatului, Barack Obama începe să se confrunte cu reproşurile americanilor. Planul său ambiţios, dar şi contestat, de modificare a sistemului asigurărilor de sănătate, este criticat vehement.

La Washington, zeci de mii de oameni au mărşăluit între Casa Albă şi Capitoliu. Înarmaţi cu portrete caricaturale şi mesaje critice, protestatarii i-au reproşat lui Barack Obama că, prin politicile sale, duce America spre socialism.

Contestatarii lui Obama au venit la Washington din toate colţurile americii. Manifestaţia a fost organizată de Freedomworks, o mişcare ce militează pentru scăderea fiscalităţii, implicarea mai mică a statului şi mai multă libertate economică.

"Felul în care conservatorii vor răspunde ar putea decide dacă America îşi menţine locul ei în lume de bastion al libertăţii sau dacă vom aluneca în abisul care a înghiţit mare parte a Europei, într-o avalanşă de socialism", a decarat congresmanul republican, Mike Pence.

Cele mai mari nemulţumiri sunt legate de proiectul de reformă a sistemului asigurărilor medicale.

Cu toate acestea, popularitatea lui Obama nu este ameninţată serios. Mare parte a americanilor continuă să susţină cu încredere reformele propuse de preşedintele american.