MENIU

Zeci de case de schimb nu-şi informează corect clienţii, în Capitală

Foto: Realitatea TV

Unele casele de schimb valutar nu-şi informează corect clienţii înainte de efectuarea tranzacţiilor. De asemenea, acestea au în ofertă valută de care nu dispun în realitate. Asta au constatat inspectorii Autorităţii Naţionale a Protecţiei Consumatorului în urma unor controale la casele de schimb valutar din Capitală.

Din zecile de case de schimb de pe bulevardul Moşilor din Capitală, inspectorii ANPC au găsit deschise doar câteva. La cele găsite în funcţiune administratorii lipseau.

Doi operatori economici au primit amenzi de 10.000 de lei. De asemenea, la unele case valutare sunt afişate valute care nu există cu adevărat la schimb.

Autoritatea Naţională a Protecţiei Consumatorului verifică în toată ţara dacă operatorii caselor de schimb respectă noul ordin intrat în vigoare cu o săptămână în urmă. Potrivit acestuia, panourile afişate în exteriorul caselor trebuie să conţină cursurile de schimb înscrise pe un suport sau panou unic, într-o culoare contrastantă faţă de culoarea de fond a panoului. Ordinea valutelor trebuie să fie: euro, dolar american, liră sterlină, franc elveţian.
Mai multe articole despre:
amenzi valută euro dolar schimb case de schimb