MENIU

Zeci de asistenţi personali din Giurgiu ameninţă cu proteste pentru că nu au primit indemnizaţiile

Zeci de asistenţi personali din municipiul Giurgiu care primesc indemnizaţii pentru îngrijirea copiilor cu handicap au decis să organizeze un miting de protest, în faţa Prefecturii Giurgiu, în data de 6 octombrie, pentru că nu şi-au primit indemnizaţiile încă din luna iunie.

Preşedintele Asociaţiei de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic (ASCHF) România, filiala Giurgiu, Ionela Tudor, a declarat că ultimii bani primiţi au fost pentru luna mai, însă este vorba doar de 60% din indemnizaţia cuvenită.

"Pe 6 octombrie, la ora 10.00, vom organiza un miting în faţa Prefecturii, vor fi peste 50 de oameni, cel puţin atât ştim până acum, suntem în municipiul Giurgiu peste 400 de asistenţi personali. Nu am mai primit indemnizaţiile din iunie, doar pe luna mai am primit 60% din bani. Vrem mai întâi să vorbim cu prefectul şi, dacă trebuie, ne vom înscrie la audienţe şi la Guvern. E o situaţie gravă, avem copii nedeplasabili, au nevoie de medicamente zilnic, de hrană, de îngrijire tot timpul, noi nu putem merge la serviciu", a spus Ionela Tudor.

Ea a menţionat că a participat la o întâlnire cu directorul Direcţiei de Asistenţă Socială (CAS) din cadrul Consiliului local Giurgiu, direcţie prin intermediul căreia asistenţii personali primesc indemnizaţiile.

Pe de altă parte, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat că nu au fost alocate fonduri suficiente pentru DAS Giurgiu. "Nu putem să facem absolut nimic, banii vin de la Ministerul de Finanţe, care spune că nu mai sunt bani. Nu au fost date suficiente fonduri până la sfârşitul anului. Situaţia este deosebit de gravă", a spus Iliescu, precizând că DAS Giurgiu a transmis săptămânal adrese către Ministerul de Finanţe cu solicitarea de soluţionare a problemei indemnizaţiilor asistenţilor personali.

Edilul a mai afirmat că o situaţie similară privind imposibilitatea de a achita salariile este şi la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Consiliului local Giurgiu.