MENIU

Zagreb, noul paradis imobiliar?

Foto: moneyexpress.money.ro

A fost odată Iugoslavia – în căutarea paradisului pierdut al imobiliarului. Pe la mijlocul lui august, dezvoltatorul maghiar TriGranit, prezent în România cu mai multe proiecte, anunța obținerea celui mai mare împrumut al anului acordat pentru un proiect imobiliar din Europa Centrală și de Est. O asociere cu ideea că împrumutul în cauză ar fi fost destinat unui alt "cel mai mare mall din România", superlativ cu care piața locală era obișnuită în ultimii ani, ar fi fost cât se poate de firească.

TriGranit deține în România centrul comercial Polus Center Cluj (deschis în 2007) și are în lucru alte două mall‑uri: unul la Constanța (care va fi gata anul viitor) și unul la Brașov (a cărui construcție ar putea începe tot în 2010). Numai că real estate‑ul se conjugă acum altfel.
GRĂBEȘTE‑TE ÎNCET. Finanțarea de mai sus, de 150 milioane de euro, nu era destinată vreunui proiect românesc, ci unuia din Croația, din câte se pare una dintre viitoarele „must have“ pe o hartă a pieței imobiliare din regiune. Centrul comercial Arena va fi inaugurat la sfârșitul anului viitor, în Zagreb, unde, potrivit informațiilor companiei de consultanță imobiliară Colliers, mai sunt în stadiul de construcție alte nouă mall‑uri. Citeşte mai mult în Money Express
Mai multe articole despre:
imobiliare mall Zagreb