MENIU

Wayne Rooney, un Usain Bolt cu mingea la picior - VIDEO

Foto: mirror.co.uk

Jucătorul lui Manchester United poate controla mingea şi când aleargă cu 33,6 km/oră, iar Gabriel Agbonlahor, de la Aston Villa, e cel mai rapid fotbalist din lume.

Este un lucru cert că jamaicanul Usain Bolt este cel mai rapid om de pe planetă. Viteza medie cu care a alergat cei 100 de metri ai finalei de la Berlin a fost de 35,57 km/oră, mai mare decât a majorităţii mijloacelor de transport din Londra, după cum a remarcat cotidianul The Sun.

Măsurată în iarbă, pe terenul de joc, viteza fotbaliştilor nu este nici ea de neglijat, cei aflaţi în fruntea topului putând emite pretenţii măcar la seriile competiţiilor atletice majore. Premier League, teatrul celor mai crâncene şi spectaculoase meciuri săptămână de săptămână, este campionatul care dă şi cel mai rapid fotbalist din lume, pe atacantul lui Aston Villa, Gabriel Agbonlahor. De remarcat că Wayne Rooney este cel mai rapid fotbalist cu mingea la picior, el fiind în stare să controleze balonul la 33,6 km/oră.

Sky Sports a calculat că în timpul meciurilor Agbonlahor poate dezvolta o viteză de 35 km/oră, fapt care l-ar putea face să parcurgă suta de metri în 10,28 secunde, timp cu care s-a alergat în semfinale la CM de atletism de la Berlin.

Cu 33,7 km/oră, Cristiano Ronaldo este plasat pe locul secund, iar al treilea este Wayne Rooney, cu 33,4 km/oră. Agbonlahor a fost testat şi pe distanţa de 45 de metri, cu 15 metri de slalom printre obstacole, el oprind cronometrul la 6,49 secunde, cu patru sutimi mai devreme decât un alt vitezist, Aaron Lennon, extrema lui Tottenham.

Cursă incredibilă a lui Rooney, în Champions League, cu AS Roma