MENIU

"Washington Post" renunţă la ediţia săptămânală naţională

Foto: onfrozenblog.com

Concurenţa site-urilor gratuite de ştiri şi declinul de pe piaţa de publicitate afectează grupul "Washington Post", care a decis să renunţe la ediţia săptămânală naţională, după ce vânzarea acesteia a scăzut drastic, anunţă pe blog mediatorul publicaţiei, Andrew Alexander.

Hebdomadarul, cu o tradiţie de 25 de ani, a trecut în ultimii zece ani de la 150.000 la 20.000 de exemplare. "Baza noastră de abonaţi este, literalmente, pe moarte", explică directorul regional, Sharon Scott, adăugând că ediţia va fi sistată, la sfârşitul anului.

Grupul "Washington Post" a supravieţuit în cel de-al doilea trimestru al anului, graţie ramurii consacrate cărţilor educative, dar cotidianul în sine este deficitar, victimă a declinului de pe piaţa de publicitate şi a apetitului cititorilor pentru site-urile gratuite de ştiri.

Duminică, Media Guardian, grupul care deţine ziarele "Guardian" şi "The Observer", a anunţat că ia în calcul desfiinţarea celui mai vechi ziar de duminică, "The Observer", după ce a  pierdut anul trecut 24 de milioane de lire.

Concurenţa site-urilor de ştiri face ca presa tradiţioanală să supravieţuiască din ce în ce mai greu, fapt care l-a determinat pe patronul News Corporation, Rupert Murdoch, să introducă un sistem de plată pentru toate ediţiile on-line ale publicaţiilor pe care le deţine, începând de anul viitor.  "Revoluţia digitală a deschis canale noi şi ieftine, dar nu a făcut conţinutul gratuit", remarca Murdoch.

Mai multe articole despre:
Washington Post