MENIU

Vremea se răceşte la acest sfârşit de săptămână

Foto: NewsIn

O masă de aer polar dinspre latitudinile nordice şi-a început vineri avansul peste ţara noastră. Prin urmare, după o noapte friguroasă, care ne-a adus iarăşi ger în depresiunile din estul Transilvaniei, sâmbătă a fost şi mai rece ca vineri în toate regiunile ţării. Nu sunt, totuşi, motive de panică: doar în centru şi nord vor fi maxime negative, iar în sud încă aşteptăm valori cu 3-4 grade peste regimul termic normal.

Urmează încă o noapte rece, chiar geroasă în Transilvania şi o bună parte a Moldovei, iar maximele zilei de astăzi rămân reduse în centru şi nord. Această răcire a vremii, însă, e un episod scurt, pentru că masa de aer polar se va retrage spre est, în favoarea unu transport de aer cald.

Aşadar, va urma un suflu de primăvară, cu o creştere semnificativă a temperaturilor, până la maxime de 9-10 grade la începutul săptămânii, poate şi peste aceste valori în următoarele zile. 

Iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura în continuare de un strat generos de zăpadă: 30 de centimetri la Păltiniş, 25 la Sinaia, 23 la Stâna de Vale. Astăzi, depozitul de zăpadă se va aprecia discret, căci va ninge pe majoritatea masivelor, în special în Carpaţii Occidentali.

 

 

Mai multe articole despre:
munte capitală meteo litoral vreme grade temeperaturi