MENIU

Vremea pe 11 august! Meteorologii anunţă disconfort termic

Căldura se intensifică şi cuprinde toate regiunile, astfel că după-amiaza va fi caniculă în majoritatea zonelor, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi cu totul izolat, ploi de scurtă durată în a doua parte a zilei în zona montană, iar seara posibil şi în regiunile sud-estice. Vântul va fi moderat în sud-est şi în general slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28...29 de grade în sudul litoralului şi 38 de grade în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română.

În Bucureşti, ziua se anunţă extrem de caldă, cu 36...37 de grade  şi disconfort termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

La munte cerul va fi variabil şi cu totul izolat este posibil să plouă pentru scurt timp, în a doua parte a zilei, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali. Temperatura aerului va creşte uşor, astfel că termometrele vor indica 28 de grade la Stâna de Vale, 27 la Predeal, 26 la Păltiniş, 25 la Sinaia, 24 la Semenic şi 20 sus pe Vf. Toaca

La mare tot vreme de vacanţă, iar vântul va răcori uşor atmosfera. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 33 de grade, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 25 şi 27 de grade.

REGIUNI Căldura se intensifică în regiunile intracarpatice. În condiţii de cer variabil, mai mult senin, temperatura ajunge la amiază la valori de 32 de grade în depresiunile transilvane şi 38 în vest, la Oradea şi Timişoara.

În sud tot vreme caniculară, cu maxime puţin mai mari decât ieri. Între 35 şi 38 de grade, cu cele mai mari valori în Lunca Dunării. În Bărăgan vântul va fi ceva mai intens, iar spre seară pot să cadă câteva ploi scurte.

Şi în Dobrogea e foarte cald. 35…36 de grade în continentală şi în jur de 30 pe litoral. Vântul moderat va face atmosfera ceva mai respirabilă. Spre seară apar câţiva nori şi poate şi câteva averse.

Caniculă şi în Moldova. Doar în zona deluroasă maximele vor fi sub 35 de grade, la Suceava şi Piatra Neamţ. În schimb vor fi 36 de grade la Iaşi, Bacău şi Focşani şi 37 la Galaţi.

Mai multe articole despre:
căldură Bucureşti meteo 11 august