MENIU

Votul a fost suspendat pentru a doua oară la Aeroportul Băneasa

Coadă la secţia de votare din Gara de Nord

Votul a fost suspendat de patru ori la Gara de Nord, în cea mai aglomerată secţie specială din ţară. Şi la Aeroportul Băneasa votul a fost suspendat de două ori.

Preşedinta secţiei de votare de la Aeroportul Băneasa a fost înlocuită, după ce a plecat la baie cu ştampila de control.

Şi la Gara de Nord au existat nişte nelămuriri între membrii comisiei din secţia de votare. Mai exact, reprezentantul unui partid politic a acuzat-o pe preşedinta secţiei de votare că ar fi ajutat mai multe persoane să completeze formularele de vot. Pentru rezolvarea situaţiei, votarea a fost suspendată în jurul orei 11:00.

Oamenii au venit încă de la ora 6:00 să-şi exprime intenţia de vot la această secţie specială. În jurul orei 9:00, votarea a fost suspendată prima dată, preţ de câteva minute, pentru că în secţia de vot au intrat mai multe persoane decât numărul de ştampile.

Alegătorii s-au trezit astăzi cu noaptea-n cap pentru a-şi exprima votul. La secţia special amenajată în Gara de Nord din Capitală, peste 200 de oameni s-au aşezat la coadă chiar cu o oră înainte de deschiderea urnelor.

Foarte multe persoane nu şi-au putut exprima votul în secţiile speciale în turul I, astfel că de această data numărul cabinelor de vot a fost suplimentat.

Biroul Electoral Central a decis să suplimenteze numărul cabinelor de vot, în urma analizării situaţiei din primul tur, când la secţiile speciale alegătorii au aşteptat ore în şir să voteze, iar unii chiar nu au reuşit să o facă până la închiderea urnelor din cauza aglomeraţiei. Astfel, în fiecare secţie specială vor fi atâtea cabine de vot, câte ştampile cu menţiunea \"Votat\" au fost repartizate secţiei.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, cele mai aglomerate secţii de votare au fost cele amenajate în gări. În marile oraşe, mii de oameni au pus ştampila aşteptând trenul.

Mai multe articole despre:
news alert prezidenţiale 2009